Ελληνοτουρκικά

H Tουρκία αμφισβητεί την Ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο - «Δεν έχετε δικαίωμα για NAVTEX δίπλα σε Ρόδο & Καστελόριζο»

Kλιμάκωση και στο Αιγαίο θέλει η Άγκυρα. Αφού τα πήρε όλα με την χθεσινή συμφωνία η Τουρκία, τώρα στρέφει ξανά την προσοχή στο Αιγαίο.

Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, διότι ο Ερντογάν θέλει να πετύχει αυτό που έκανε και στη Β. Συρία, διαπραγματεύσεις!

Η Τουρκία φυσικά και δεν μπορεί να πολεμήσει την Ελλάδα, ξέρουν ότι οι ΕΔ θα κονιορτοποιήσουν τις ΤΕΔ. 

Η Άγκυρα γνωρίζει όμως ότι οι εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες της χώρας μας διακατέχονται από φοβικά σύνδρομα!

Oι ελληνικές κυβερνήσεις αρκούνται στη σιωπή και στις έμμεσες παραχωρήσεις προκειμένου να αποφύγουν το ενδεχόμενο πολιτικό κόστος, ως πότε όμως;

«Μη εξουσιοδοτημένος σταθμός εξέδωσε NAVTEX με τον αριθμό HA25-553/2019, η οποία πέφτει μέσα σε περιοχή τουρκικής υπηρεσίας NAVTEX. Ο σταθμός της Αττάλειας έχει την εξουσιοδότηση να εκπέμπει μηνύματα NAVTEX στην περιοχή. Ο σταθμός Ηράκλειο δεν είναι εξουσιοδοτημένος να εκδίδει μηνύματα NAVTEX μέσα σε περιοχή τουρκικής υπηρεσίας NAVTEX».

Με αυτό το μήνυμα η Τουρκία μέσω του σταθμού της Αττάλειας αμφισβητεί την δικαιοδοσία της Ελλάδας να εκδίδει NAVTEX στα διεθνή ύδατα λίγα μόλις χιλιόμετρα από τα εθνικά χωρικά ύδατα σε Ρόδο και Καστελόριζο και σε κάθε περίπτωση μέσα στο FIR Αθηνών όπου μόνο η Ελλάδα είναι αρμόδια όπως και για τις ΝΟΤΑΜ.

Η Τουρκία με το μήνυμα αυτό και με μια άλλη NAVTEX που ακολούθησε χθες με αριθμό 1180/19 έρχεται να αμφισβητήσει την ελληνική δικαιοδοσία και συγκεκριμένα την ελληνική NAVTEX που εξέδωσε η Αθήνα μέσω του σταθμού Ηρακλείου στις 16 Οκτωβρίου και με την οποία δέσμευε την ίδια περιοχή για ναυτική άσκηση στις 24 Οκτωβρίου, αναφέρει το news.gr

Πρόκειται για μια ακόμη προσπάθεια της Τουρκίας να μειώσει την ελληνική δικαιοδοσία της έκδοσης NAVTEX, ειδικά σε αυτή την περιοχή την οποία έχει στοχοποιήσει πολλάκις με παράνομες NAVTEX και ΝΟΤΑΜ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ