Εκκλησία

ΕΚΤΑΚΤΟ: “Ταξιδιωτική οδηγία” του Πατριαρχείου Μόσχας για Ρώσους προσκυνητές στην Ελλάδα

Ανάμεσα στα επακόλουθα της απόφασης της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος σχετικά με το ουκρανικό εκκλησιαστικό ζήτημα, όπως είχαμε ξαναγράψει, θα είναι και ο αντίκτυπος αυτής στον θρησκευτικό τουρισμό.

Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (DECR) του Πατριαρχείου Μόσχας, κάλεσε τους πιστούς να έρθουν σε επαφή με το τμήμα του και την προσκυνηματική υπηρεσία του Πατριαρχείου Μόσχας σχετικά με τους περιορισμούς που σχετίζονται με τα προσκυνήματα στην Ελλάδα.

"Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας, με το Τμήμα Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων, την υπηρεσία προσκυνήματος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας", δήλωσε ο Μητροπολίτης Ιλαρίων την Κυριακή στο κανάλι "Ρωσία 24", απαντώντας στην ερώτηση του οικοδεσπότη, σχετικά με τα νέα δεδομένα για ένα ταξίδι προσκυνήματος στην Ελλάδα, ποιους ναοί μπορούν να επισκεφθούν, πού να λάβουν κοινωνία και να παντρευτούν.

Ο Μητροπολίτης Ιλαρίων σημείωσε ότι όταν πρόκειται για διακοπές στην Ελλάδα, «δεν υπάρχουν εμπόδια σε αυτό».

"Αλλά αν πάτε στην Ελλάδα για να συμμετάσχετε σε Θείες Λειτουργίες, να λάβετε κοινωνία, τότε, δυστυχώς, βρισκόμαστε τώρα σε μια κατάσταση όπου κάποιοι από τους επισκόπους της Εκκλησίας της Ελλάδας αναγνώρισαν το ουκρανικό σχίσμα και άλλοι που δεν το αναγνώρισαν", είπε.

Ο εκπρόσωπος της Ρωσικής Εκκλησίας υπενθύμισε ότι, σύμφωνα με την απόφαση της Συνόδου, η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία δεν διέκοψε τις σχέσεις με την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία.

"Θα συνεχίσουμε την κοινωνία μαζί της, συμπεριλαμβανομένης της Ευχαριστίας, μέσω εκείνων των επισκόπων της που δεν συμφωνούν με την αναγνώριση των σχισματικών”, συνόψισε ο μητροπολίτης,.

Είναι σαφές και με δεδομένη την “μαύρη λίστα” ελληνικών Μητροπόλεων που το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ ανέφερε σε προηγούμενο άρθρο πως η απόφαση της ελληνικής Ιεραρχίας και η θέση κάθε Μητροπολίτη θα επηρεάσει και την τοπική οικονομία της περιοχής του!!

Tα ρωσικά ταξιδιωτικά πρακτορεία οργανώνουν ήδη να αποκλείσουν τους τουριστικούς προορισμούς στις απαγορευμένες περιοχές. Και δεν πρόκειται απλά για μεγάλες τουριστικές ροές, αλλά για δεκάδες χιλιάδες προσκυνητές που επισκέπτονται τα ελληνικά ιερά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ