Βόρεια Ήπειρος

Συγκλονίζει η ηρωίδα μητέρα του Κατσίφα: "Πιάστε τα όπλα" - "Εδώ είναι γη ελληνική" - Δυναμιτίζουν το κλίμα οι Αλβανοί

“Μπαρούτι” μύριζε στην σεμνή τελετή στο κοιμητήριο των Βουλιαράτων (όπου είναι θαμμένοι οι Έλληνες ήρωες του 1940) στο οποίο τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για την ψυχή του Κ.Κατσίφα, σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ, όταν είχαμε επεισόδιο, με την απαγόρευση από τους συγγενείς, της εισόδου στο κοιμητήριο οποιουδήποτε Αλβανού δημοσιογράφου, προκαλώντας τον εκνευρισμό του άκρως ύποπτου στην διεθνή κοινή γνώμη καθεστώτος του γνωστού Αλβανού πρωθυπουργού Εντι Ράμα που έχει και μητέρα Βορειοηπειρώτισσα.

Οι συγγενείς του Κ.Κατσίφα έκοψαν τον δρόμο στους Αλβανούς δημοσιογράφους,"λέγοντας τους ότι δεν τους θέλουν επειδή τους μισούν", (όπως αναφέρει ο Αλβανός δημοσιογράφος) για την στάση τους σε ολόκληρη την διαδικασία από την εκτέλεση της στυγνής δολοφονίας του συγγενή τους πριν ένα χρόνο μέχρι την ταφή του, αλλά και μετά, μιας και τον αποκαλούσαν και συνεχίζουν να τον αποκαλούν "Έλληνα εξτρεμιστή".

https://streamable.com/eu35r

https://youtu.be/eqdNp2DLXSc?t=1

Μάλιστα ένα από τους συγγενής του αδικοχαμένου ήρωα, είπε στους δημοσιογράφους να φύγουν, κατηγορώντας τους για τη δολοφονία του Κωσταντίνου Κατσίφα.

Μετά το περιστατικό, ο ηγέτης της Ομόνοιας Φ.Μπελέρης μίλησε επίσης, δίνοντας αντιφατικές δηλώσεις τόσο στα ελληνικά όσο και στα αλβανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης. Στα ελληνικά ΜΜΕ ο κ.Μπελέρης είπε ότι η ελληνική μειονότητα ευρίσκεται υπό καθεστώς ομηρίας και τρομοκρατίας, ενώ στα αλβανικά ανέφερε ότι αισθάνεται πολύ ασφαλής, συνεχίζει το αλβανικό ρεπορτάζ.

https://youtu.be/tdL026BUcmM?t=15

Εν τω μεταξύ, κατά τη διάρκεια της επιμνημόσυνης δέησης η μητέρα του Κατσίφα πάνω από τον τάφο του γιου της, αφού καταράστηκε τους δολοφόνους του παιδιού της, είπε ότι ήλθε η ώρα για πόλεμο. Ζήτησε από όλους να αρπάξουν από ένα όπλο και να κυνηγήσουν τους Αλβανούς που ευθύνονται για το θάνατο του γιου της.

«Προδότες. Γιατί εμπόδιζαν τους ανθρώπους να έρθουν; Διότι είναι προδότες. Είναι προδότες. Δεν υπάρχει κυβέρνηση εδώ. Η Βόρειο Ήπειρος είναι ελληνική γη, είμαστε Έλληνες. Θα πολεμήσουμε και τίποτα δεν θα μας σταματήσει. Είμαι περήφανη για το γιο μου", είπε.

Ότι μπορούν κάνουν οι Αλβανοί για να προβοκάρουν το μνημόσυνο του ήρωα Βορειοηπειρώτη Κων/νου Κατσίφα μέσω του αλβανικού τύπου αναζητώντας αφορμές για να κάνουν αυτό που τους έχει υποδείξει η κυβέρνηση Ράμα και συνεργάτες τους στις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες (ΜΙΤ) που έχουν φυσικά τα δικά τους σχέδια, προβάλλοντας τον Έλληνα "τρομοκράτη" σε μια χώρα που έχει φλομώσει στα ναρκωτικά και σε άλλες παράνομες δραστηριότητες με τον έλεγχο της κυβέρνησης.

Στο Αργυρόκαστρο και στο χωριό Βουλιαράτες πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση για τον σύγχρονο ήρωα  Κωνσταντίνο Κατσίφα, ο οποίος εκτελέστηκε εν ψυχρώ από τις ειδικές δυνάμεις του Ράμα πριν από ένα χρόνο.

Τα αλβανικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι από το σημείο διέλευσης στην Κακαβιά περίπου 1800 άτομα διήλθαν τις τελευταίες 24 ώρες, μερικοί από τους οποίους συνελήφθησαν και δεν τους επιτράπηκε η είσοδο στην χώρα από τις αλβανικές αρχές με διάφορες αστείες δικαιολογίες.

Σχεδόν όλοι οι κάτοικοι του χωριού Βουλιαράτες, τόσο αυτοί που ζουν στο χωριό, όσο και αυτοί που ζουν στην Ελλάδα μετέβησαν για το μνημόσυνο κρατώντας ελληνικές σημαίες, οι οποίες ενόχλησαν ακόμα πιο πολύ το "σάπιο" αλβανικό παρακράτος και τους Τούρκους πράκτορες που αλωνίζουν την γειτονική χώρα, εδώ και χρόνια και παρακολουθούν τα πάντα.

Με αφορμή το μνημόσυνο του ήρωα Κατσίφα, ο ελληνισμός στο σύνολο του, όχι μόνο η ελληνική κυβέρνηση, οφείλει να σκύψει πάνω από τους πονεμένους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου, που κάποιοι εντέχνως πριν πολλά χρόνια με τρόπο ανεκδιήγητο τους χώρισαν από την μητέρα πατρίδα.

Υπενθυμίζουμε στους Αλβανούς,ότι το πρωτόκολλο της Κέρκυρας το 1914 ισχύει και δεν έχει καταργηθεί, και αυτό σίγουρα μας λέει πολλά για τα νομικά "όπλα" τα οποία έχει στην φαρέτρα της η Ελλάδα και οφείλει να τα χρησιμοποιήσει.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...