Αρχείο

Η Γαλλία επέβαλε εμπάργκο όπλων στην Τουρκία - Οι φιλότουρκοι εκτελούν αμάχους εν ψυχρώ - Ο Ερντογάν απορρίπτει τη διαμεσολάβηση Τραμπ

Η Γαλλία θα παύσει όλες τις πωλήσεις όπλων στην Τουρκία που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στα βίαια εγκλήματα της Άγκυρας κατά των κουρδικών πολιτοφυλακών στη Συρία, ανέφεραν τα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας της Γαλλίας. Η Γερμανία εξέδωσε παρόμοια ανακοίνωση λίγες ώρες νωρίτερα.

Με ανάρτησή της στο twitter η Γαλλίδα υπουργός Εθνικής Άμυνας Φλορένς Παρλί ανακοίνωσε πως "εν αναμονή του τερματισμού της τουρκικής επιχείρησης στη βορειοανατολική Συρία, η Γαλλία αναστέλλει την εξαγωγή όπλων στην Τουρκία που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σ' αυτήν την επέμβαση.Η απόφαση έχει άμεση ισχύ".

Με αυτόν τον τρόπο και η Γαλλία μετά τη Γερμανία και την Ολλανδία εκφράζει την αντίθεσή της στη στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας στη βορειοανατολική Συρία.

https://twitter.com/florence_parly/status/1183099836117196800

ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ ΑΜΑΧΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΥΣ & ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ

Τουλάχιστον εννέα πολίτες «εκτελέσθηκαν» σήμερα στην Συρία από φιλοτουρκικές πολιτοφυλακές που συμμετέχουν στην επίθεση που έχει εξαπολύσει η Αγκυρα κατά των κουρδικών δυνάμεων στην βορειοανατολική Συρία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Οι εννέα πολίτες εκτελέσθηκαν σε χωριστά περιστατικά νότια της μεθοριακής πόλης Ταλ Αμπιάντ», σύμφωνα με την μη κυβερνητική οργάνωση.

Μεταξύ των θυμάτων περιλαμβάνονται στέλεχος κουρδικού πολιτικού κόμματος και ο οδηγός του, σύμφωνα με το Συριακό Δημοκρατικό Συμβούλιο, την πολιτική πτέρυγα της αραβοκουρδικής συμμαχίας των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων.

«Μισθοφόροι που υποστηρίζονται από την Τουρκία έβγαλαν τον Χεβρίν Χαλάφ από τον αυτοκίνητό του και τον εκτέλεσαν στον δρόμο ανάμεσα στο Καμισλί και το Μανμπέζ», σύμφωνα με ανακοίνωση του Συριακού Δημοκρατικού Συμβουλίου. Στον οδηγό του επιφυλάχθηκε η ίδια τύχη.

https://twitter.com/0000malgerokk/status/1183114152363073538

https://twitter.com/mutludc/status/1183064167001088004?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1183064167001088004&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.protothema.gr%2Fworld%2Farticle%2F934761%2Fsuria-toulahiston-ennea-polites-ektelesthikan-apo-filotourkikes-politofulakes%2F

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΤΡΑΜΠ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου απέρριψε πρόταση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να μεσολαβήσει ανάμεσα στην Αγκυρα και τις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) για να σταματήσει η τουρκική επίθεση στην Συρία, σύμφωνα με απόσπασμα συνέντευξής του στην Deutsche Welle.

«Δεν μεσολαβούμε, δεν διαπραγματευόμαστε με τρομοκράτες. Το μόνο που πρέπει να γίνει είναι αυτοί οι τρομοκράτες να καταθέσουν τα όπλα. Επιχειρήσαμε την πολιτική λύση στο παρελθόν στην Τουρκία και είδαμε τα αποτελέσματα», είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Την ίδια ώρα πάντως, σύμφωνα με το Bloomberg η Ευρωπαϊκή Ενωση εξετάζει την επιβολή εμπάργκο στην πώληση όπλων προς την Τουρκία, ενώ εντείνονται οι φόβοι για τις συνέπειες που θα έχει στο προσφυγικό η τουρκική επίθεση στη Συρία επιβεβαιώνονται. Τα κύματα των προσφύγων από την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση με την επωνυμία «Πηγή Ειρήνης» διαρκώς μεγαλώνουν και τα στοιχεία που μεταδίδουν οι οργανώσεις από τη Συρία αυξάνουν την πίεση στην Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για την άσκηση αποτελεσματικών πιέσεων στην Άγκυρα.

Ήδη η Γερμανία ανακοίνωσε ότι σταματά τις εξαγωγές όπλων στην Τουρκία που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν εναντίον των Κούρδων ενώ και ο Γάλλος πρόεδρος με παρέμβασή του προς τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ αξίωσε τον άμεσο τερματισμό της τουρκικής στρατιωτικής επίθεσης

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ