Κυβέρνηση

Γεωργιάδης: Το ελβετικό ντοκιμαντέρ για τη Novartis βασίζεται κατά 90% σε έναν δικηγόρο

Για όσα είπε στο ντοκιμαντέρ που μετέδωσε η ιταλόφωνη κρατική τηλεόραση της Ελβετίας (RSI) σχετικά με την υπόθεση Novartis μίλησε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο σημερινός υπουργός Επενδύσεων είπε ότι εξήγησε στη δημοσιογράφο ότι δεν μπορούσαν οι Έλληνες να μην έχουν σε νέα φάρμακα και γι' αυτό τέθηκε σε ισχύ ο νόμος για το clawback ώστε ο ΕΟΠΥΥ να ξεκινήσει να βάζει φάρμακα στη λίστα καθώς μέχρι τότε αυτό δεν συνέβαινε για δημοσιονομικούς λόγους.

«Καλώς τα βάλαμε; Απολύτως καλώς. Αρκετοί Έλληνες ασθενείς έχουν γίνει καλά από αυτά τα φάρμακα» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο πρώην υπ. Υγείας επισήμανε, επίσης, ότι το νόμο αυτό τον χρησιμοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας ότι το ακριβότερο φάρμακο της Novartis για την αντιμετώπιση του καρκίνου μπήκε το 2018 επί υπουργείας Ξανθού.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επισήμανε, επίσης, ότι το ντοκιμαντέρ στηρίζεται στο 90% στον Παύλο Σαράκη προσθέτοντας ότι αν κατορθώσει η δικαιοσύνη να βάλει πρόστιμο στη Novartis οι πελάτες του θα εισπράξουν δεκάδες εκατο δολαρία αμοιβή και κάποιο μερος εξ αυτών θα πάρει ο κ. Σαράκης.

«Ο Σαράκης είναι ένας επαγγελματίας δικηγόρος. Πιθανώς αυτή η υπόθεση να του δώσει χρήματα για το υπόλοιπο της ζωής του νόμιμα» πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης υπογράμμισε, τέλος, ότι «η έως σήμερα η εξέλιξη της υπόθεσης στις ΗΠΑ δεν πηγαίνει όπως πιστεύουν στην Ελλάδα. Η Novartis αρνήθηκε να πληρώσει τα χρήματα που της ζήτησε το υπ. Δικαιοσύνης - πράγμα που συμβαίνει σπάνια - που σημαίνει ότι οι δικηγόροι της πίστευαν ότι τα στοιχεία σε βάρος της είναι αδύναμα. Αν είχε φοβερά στοιχεια το FBI η Novartis θα πλήρωνε ή θα ήταν στα δικαστήρια.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ