Κόσμος

Έσσεξ: Ανατριχιαστικές απόκαλύψεις -"Μάτωσαν χτυπώντας το φορτηγό καλώντας σε βοήθεια"

Βασανιστικές τελευταίες στιγμές πέρασαν οι στοιβαγμένοι μετανάστες στη νταλίκα του θανάτου...

Ο οδηγός του φορτηγού, στο κοντέινερ του οποίου βρέθηκαν 39 πτώματα αυτήν την εβδομάδα στο ανατολικό Λονδίνο, κατηγορείται μεταξύ άλλων για ανθρωποκτονίες από αμέλεια και διακίνηση ανθρώπων, μετέδωσαν το Γαλλικό Πρακτορείο και το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς επικαλούμενα τη βρετανική αστυνομία.

Ηλικίας 25 ετών, ο Μόρις Ρόμπινσον, από τη Βόρεια Ιρλανδία, διώκεται για 39 ανθρωποκτονίες από αμέλεια, διακίνηση ανθρώπων και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, την ώρα που άλλοι 3 άνθρωποι, που έχουν συλληφθεί, παραμένουν υπό κράτηση, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο τρόμος που έζησαν τις τελευταίες στιγμές τους οι 39 μετανάστες στο φορτηγό της φρίκης αποκαλύπτεται για πρώτη φορά μετά τον εντοπισμό τους στο όχημα που έγινε το μεταλλικό φέρετρό τους.

Σύμφωνα με βρετανικά και άλλα διεθνή μέσα ενημέρωσης, στο εσωτερικό του φορτηγού βρέθηκαν ματωμένα αποτυπώματα που αποδεικνύουν ότι οι εγκλωβισμένοι μετανάστες χτυπούσαν τις πόρτες και το εσωτερικό του κοντέινερ προσπαθώντας να καλέσουν σε βοήθεια. Σύμφωνα με πηγές, το αίμα που βρέθηκε στα σώματα κάποιων από τους 39, δείχνει ότι ίσως τραυματίστηκαν στην προσπάθειά τους να ανοίξουν την πόρτα ενώ τα αποτυπώματα που βρέθηκαν στα τοιχώματα και στο πάτωμα προέρχονται από τα απελπισμένα χτυπήματά τους για βοήθεια.

«Μας έλεγαν ότι η διαδρομή είναι ασφαλής»… τα συγκλονιστικά λόγια των γονιών της 26χρονης Βιετναμέζας που έστειλε μήνυμα στη μητέρα της ότι ασφυκτιά και πεθαίνει από το φορτηγό του θανάτου με τα 39 πτώματα. Οι απαρηγόρητοι γονείς της κατέβαλαν 30.000 λίρες σε λαθρέμπορο ώστε η κόρη τους να ταξιδέψει σε θέση VIP προς την Αγγλία.

Ωστόσο, οι εξελίξεις διέψευσαν τις προσδοκίες των γονέων. Η 26χρονη Φαμ Τάι Τρα Μάι έστειλε σειρά τραγικών μηνυμάτων την Τρίτη, προτού χαθούν εντελώς τα ίχνη της. Η τραγική ειρωνεία είναι ότι οι γονείς της νεαρής γυναίκας πλήρωσαν τόσες χιλιάδες λίρες ελπίζοντας πως η κόρη τους θα βρει μια καλύτερη τύχη…

«Ήταν πάρα πολύ επώδυνη η στιγμή που λάβαμε το μήνυμα ότι ασφυκτιά. Καταλάβαινε ότι θα πεθάνει» είπαν οι γονείς της 26χρονης στο CNN. «Έχω χάσει και τα δύο. Την μοναδική μου αγάπη και τα λεφτά μου» δήλωσε ο πατέρας της, αποκαλύπτοντας ότι οι διακινητές δεν τους εξήγησαν πώς θα έφτανε η κόρη τους στην Αγγλία.

«Μας είπαν απλώς ότι η διαδρομή ήταν ασφαλής. Ότι μπορεί να ταξίδευαν μέσω αεροπλάνου, αυτοκινήτου…εάν γνώριζα τη διαδρομή δεν θα άφηνα ποτέ την κόρη μου», δήλωσε ο πατέρας της 26χρονης.

Νεκροί για τουλάχιστον 12 ώρες πριν μπουν στη Βρετανία
Οι μετανάστες που έχασαν τη ζωή τους στο φορτηγό φαίνεται να ήταν νεκροί για τουλάχιστον 12 ώρες προτού φτάσουν στη Βρετανία.

Μάλιστα, όπως όλα δείχνουν είχαν χάσει τη ζωή τους πριν φτάσουν στο λιμάνι του Zeebrugge του Βελγίου με προορισμό το λιμάνι Purfleet της Βρετανίας. Το ταξίδι αυτό έχει υπό κανονικές συνθήκες διάρκεια δέκα ωρών, ενώ τα οχήματα πρέπει να φτάνουν στο λιμάνι τουλάχιστον μιάμιση ώρα πριν την αναχώρηση του πλοίου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...