Ένοπλες Συρράξεις

"Έκρηξη" βίας στη Μ.Ανατολή: To Ισραήλ στήνει "ασπίδα" για πυραυλική επίθεση από το Ιράν - Πολυμέτωπη επίθεση αναμένει το Τελ Αβίβ

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το Ισραήλ προετοιμάζεται για μια πιθανή επίθεση πυραύλων από το Ιράν σε μια κατάσταση που θυμίζει νέα έκρηξη βίας στην περιοχή και σε ολόκληρη την Μέση Ανατολή.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η Ιερουσαλήμ ενισχύει προληπτικά την αεράμυνα, με το σκεπτικό αντίδρασης του Ιράν, στις συνεχιζόμενες ισραηλινές επιθέσεις κατά των φιλοϊρανικών δυνάμεων που αποδίδονται στον ισραηλινό στρατό.

Πηγές αναφέρουν ότι το ισραηλινό επιτελείο επικεντρώνεται στην αποτροπή της δυσκολίας ανίχνευσης, πυραύλων Κρουζ χαμηλής τροχιάς αλλά και των επιθέσεων με drone.

Το Ισραήλ ενισχύει επίσης προληπτικά τις δυνάμεις του, λόγω έντονων φόβων, ότι το Ιράν μπορεί να αντιδράσει βίαια εναντίον των συνεχιζόμενων επιθέσεων εναντίον των φιλοϊρανικών οργανώσεων στη Συρία και το Ιράκ, ανέφερε το ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού.

Το ραδιόφωνο, ισχυρίστηκε ότι το Ισραήλ επικεντρώνει τις αμυντικές δυνατότητές του σε επιθέσεις μη επανδρωμένων οχημάτων με πυραύλων Κρουζ, σε αντίθεση με τους υψηλής τροχιάς βαλλιστικούς πυραύλους που είναι πιο εύκολο να αναχαιτιστούν.

Καθώς οι εντάσεις κλιμακώνονται στην περιοχή, ο ισραηλινός στρατός (IDF) ευρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα, ενώ το εθνικό συμβούλιο ασφάλειας θα συνεδριάσει σε μια έκτακτη συνάντηση.

Ισραηλινά ΜΜΕ αναφέρουν ότι η Τεχεράνη είχε αποστείλει μαζικά πυραύλους στους συμμάχους της ως «πλάνο υποστήριξης» σε περίπτωση που το Ιράν δεχθεί επίθεση από τις Ηνωμένες Πολιτείες ή το Ισραήλ.

Οι πύραυλοι, οι οποίοι είναι δεκάδες, έχουν σκοπό να κτυπήσουν ισραηλινό έδαφος, και κυρίως υποδομές της χώρας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι πύραυλοι αυτοί έχουν εμβέλεια από 200 έως 700 χιλιόμετρα, κάτι που σημαίνει ότι άνετα μπορούν να κτυπήσουν ακόμα και την πυκνοκατοικημένη πόλη του Τελ Αβίβ.

Την ίδια περίοδο, η απομάκρυνση της αμερικανικής στρατιωτικής δύναμης από την Συρία, αφήνει “ξεκρέμαστο” το Ισραήλ, του οποίου η ανωτάτη ηγεσία εξέφρασε με ειλικρίνεια ότι η κύρια αποστολή της, είναι η υπεράσπιση της χώρα ενάντια στην ιρανική απειλή.

Πριν από τρεις μήνες, ο ισραηλινός στρατός IDF υλοποίησε τις «πιο εκτεταμένες» στρατιωτικές ασκήσεις του εδώ και δύο χρόνια, με όλες τις στρατιωτικές μονάδες του να τεστάρονται σε μια ποικιλία πιθανών επιθετικών και αμυντικών επιχειρήσεων.

Οι ασκήσεις επικεντρώθηκαν στην πιθανότητα σύγκρουσης με τη Χεζμπολάχ, την ιρανική στρατιωτική πολιτοφυλακή που ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος του νότιου Λιβάνου.

Την τελευταία φορά που οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) και η Χεζμπολάχ κοντραρίστηκαν ήταν το 2006, όταν η ισλαμιστική οργάνωση πολέμησε καταστρέφοντας πολλά ισραηλινά τανκς, σταματώντας τελικά την επίθεση και αναγκάζοντας τους Ισραηλινούς να αποχωρήσουν από το Λίβανο.

Τα σενάρια που διεξήχθησαν από τον IDF περιλάμβαναν επίσης μαζικούς βομβαρδισμούς στο ισραηλινό έδαφος, είχαμε επίσης σενάρια επί του πεδίου της μάχης όπως διαλείπουσες επικοινωνίες και κατεστραμμένους διάδρομους με παράλληλες αεροπορικές επιθέσεις εναντίον «χώρας» εξοπλισμένης με ρωσικούς πυραύλους S-300 ή S-400, γράφει το Sputnik.

Ο φόβος του Τελ Αβίβ είναι ότι εάν ξεσπάσει ο πόλεμος, οι επιθέσεις κατά του Ισραήλ θα μπορούσαν να προέλθουν όχι μόνο από το ίδιο το Ιράν, αλλά και από τις ιρανικές δυνάμεις στη Συρία, αλλά και από τις δυνάμεις που υποστηρίζονται από το Ιράν στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της Χεζμπολάχ αλλά και της Παλαιστινιακής Ισλαμικής οργάνωσης Τζιχάντ στη Λωρίδα της Γάζας ή ακόμα και της οργάνωσης Ansar Allah, (κίνημα Zaidi στην Υεμένη, γνωστό και ως Houthi).

Μιλάμε για έναν πολυμέτωπο πόλεμο εναντίον πολλών και διαφορετικών εχθρών εναντίον ενός κράτους, που ναι μεν διαθέτει σύγχρονα οπλικά συστήματα, αλλά θα αντιμετωπίσει, σε ένα τέτοιο σενάριο, χιλιάδες φανατισμένους ισλαμιστές.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...