Εσωτερική Ασφάλεια

Α.Στεφανής από Μόρια: «Δεδομένη η εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων στο μεταναστευτικό» - Σκηνικό εξέγερσης στη Χίο

Ως ιδιαίτερα σημαντική απειλή για την εθνική ασφάλεια της χώρας αναδεικνύει το προσφυγικό, ο υφυπουργός Άμυνας και συντονιστής του μεταναστευτικού, Αλκιβιάδης Στεφανής, επιβεβαιώνονται τη "δεδομένη" εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων στο ζήτημα. 

Το μεταναστευτικό αποτελεί το υπ' αριθμόν 1 ζήτημα για τη χώρα μας, καθώς οι δομές φιλοξενούν υπεράριθμους πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες, οι οποίοι σταθερά ξεσηκώνονται και δημιουργούν μια άμεση απειλή για τη συνοχή της ελληνικής κοινωνίας.

Την πεποίθησή του ότι η Κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει σχέδιο για το μεταναστευτικό πρόβλημα, εξέφρασε μέσα από το ΚΥΤ Μόριας ο συντονιστής του μεταναστευτικού υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής κατά την επίσκεψή του στη Λέσβο.

Συγκεκριμένα όπως μεταδίδει το Lesvosnews.gr, ο Αλκιβιάδης Στεφανής ανέφερε σε δηλώσεις του ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν ήδη εμπλακεί στο θέμα της διαχείρισης του προσφυγικού - μεταναστευτικού αφού όπως είπε και ο πρωθυπουργός αλλά και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλος υπάρχει θέμα «εθνικής εσωτερικής ασφάλειας» στη χώρα μας.

Δείτε στο βίντεο του lesvosnews.gr την επίσκεψη του Αλκιβιάδη Στεφανή στο ΚΥΤ Μόριας και τις δηλώσεις που έκανε στα ΜΜΕ, όπως και τις δηλώσεις του Δημάρχου Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη:

https://www.youtube.com/watch?v=I-SnROyLnJc

ΟΡΙΑΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΧΙΟ

Ολοένα και εντείνονται οι διαμαρτυρίες των μεταναστών και προσφύγων που διαμένουν στο hotspot της ΒΙ.ΑΛ. στην περιοχή του Χαλκειούς. Η κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό του Κ.Υ.Τ. σύμφωνα με τους εργαζόμενους αλλά και τους ίδιους τους μετανάστες είναι έκρυθμη με την Αστυνομία να παρεμβαίνει πυροσβεστικά τον τελευταίο μήνα σε κάθε απόπειρα μαζικής κινητοποίησης, αναφέρει το politischios.

Όπως εξήγησαν οι διαμένοντες στο Κ.Υ.Τ. από τη μία ο αριθμός των ατόμων που στοιβάζονται σε σκηνές και που πλέον ξεπερνούν τα 4.800 άτομα και από την άλλη το γεγονός ότι η Κυβέρνηση μεταφέρει κόσμο από όλα τα υπόλοιπα νησιά αλλά όχι από τη Χίο, αποτελούν ένα ιδιαίτερα εκρηκτικό μείγμα, χωρίς κανείς να μπορεί να εγγυηθεί για την επόμενη ημέρα.

Αυτό τουλάχιστον μαρτυρούν οι καθημερινές κινητοποιήσεις με εκατοντάδες άτομα να συμπυκνώνουν τα αιτήματά τους στο σύνθημα «No Vial» που από τη μία φωνάζουν και από την άλλη αποτυπώνουν πάνω σε χαρτόνια.

Σε μία ύστατη προσπάθεια να αποκλιμακωθεί η ένταση, η διοίκηση του hotspot εκμεταλλεύθηκε μία εσωτερική ζώνη προκειμένου να στηθούν σκηνές της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, χωρίς όμως ιδιαίτερα αποτελέσματα αφού το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού συνεχίζει να διαμένει σε χωράφια περιμετρικά του Κ.Υ.Τ..

Το μεσημέρι της Παρασκευής, δεκάδες άτομα διαφόρων εθνικοτήτων διαδήλωσαν και πάλι ειρηνικά στην είσοδο της ΒΙ.ΑΛ. ζητώντας την μεταφορά τους στην ενδοχώρα, κάτι που προς ώρας φαίνεται ότι δεν αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση που έχει ρίξει το βάρος της διαχείρισης στη Σάμο και στη Λέσβο.

https://www.youtube.com/watch?v=mX7ubwvPpJ8

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...