Οπλικά συστήματα

S-500: Το νέο υπερόπλο της Ρωσίας μπορεί να πλήξει μέχρι και δορυφόρους

Εντυπωσιάζουν τα χαρακτηριστικά του νέου πυραυλικού ρωσικού συστήματος (εδάφους αέρος) S-500 «Prometey» το οποίο αναμένεται να αποτελέσει από το 2020 την «ραχοκοκαλιά» της ρωσικής αεράμυνας.

Τα πλήρη χαρακτηριστικά και δυνατότητες του αντιαεροπορικού συστήματος πέμπτης γενιάς, το οποίο κατασκευάζεται από την Almaz-Antey, δεν έχουν αποκαλυφθεί μέχρι στιγμής.

Συγκεκριμένα, το αντιαεροπορικό σύστημα S-500 «Prometey» κατασκευάζεται από την Almaz-Antey κι αναμένεται να εισέλθει σε ενεργό υπηρεσία στις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις το 2020, όμως έχει γίνει γνωστό ότι η εμβέλειά του θα είναι περίπου 600 χλμ, με το ανώτατο ύψος που μπορεί να πλήξει στόχους να ξεπερνά τα 100 χλμ.

Ενώ ο μέγιστος αριθμός ταυτόχρονων στόχων που μπορεί να βάλλει φτάνει τους 10. Μεταξύ των στόχων μπορεί να είναι αεροσκάφη, ελικόπτερα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, πύραυλοι τύπου cruise, πολυηχητικά βλήματα, δορυφόροι χαμηλής τροχιάς, διαστημικοί σταθμοί, βαλλιστικοί πύραυλοι, πύραυλοι στο διάστημα και τακτικοί πύραυλοι.

https://www.youtube.com/watch?v=nrYjL0QnSUg

Παράλληλα το αντιαεροπορικό σύστημα S-500 «Prometey», σύμφωνα με το sputniknews.gr μπορεί να παρέχει αεροπορική κάλυψη σε στρατηγικούς στόχους, μεγάλες πόλεις, βιομηχανικές εγκαταστάσεις και εγκαταστάσεις διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...