Εσωτερική Ασφάλεια

Ομολόγησε ο ένας από τους τρεις στην Λέρο: Εξετάζεται εμπλοκή με ανθρώπους της νύχτας - Τι αναφέρει το ΓΕΝ

Ανανέωση 19:33

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση κλοπής του στρατιωτικού υλικού στη Λέρο. Ήδη όπως μετέδωσε ο Alpha, ομολόγησε ο ένας από τους τρεις υπόπτους που ανακρινόταν για την υπόθεση. 

Οι αξιωματικοί της Αστυνομίας εξετάζουν το ενδεχόμενο οι τρεις φερόμενοι κλέφτες να έχουν επαφές με κυκλώματα της νύχτας, στα οποία ενδεχομένως να παρέδωσαν το στρατιωτικό υλικό.

Πρόκειται μάλιστα για τον υπαξιωματικό που συνεχίζει να υπηρετεί. Οι υπόλοιποι δύο που ανακρίνονται έχουν αποστρατευτεί από το Πολεμικό Ναυτικό.

Τα στοιχεία που τους επιβαρύνουν 

Φαίνεται ότι υπάρχουν σημαντικά στοιχεία που τους εμπλέκουν στην υπόθεση. Υπάρχει μαρτυρία, οπτικό υλικό, αλλά υπάρχουν και τα κινητά τους τηλέφωνα τα οποία έχουν ανοίξει για να βρεθούν στοιχεία από την επίμαχη περίοδο, δηλαδή πριν ένα περίπου χρόνο. Τα στοιχεία μέχρι στιγμής δείχνουν ότι έχουν προκύψει επιβαρυντικά στοιχεία από τις συνομιλίες των κατηγορουμένων.

Έως τώρα, τα στοιχεία δείχνουν ότι ο αξιωματικός και τα δύο κατώτερα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού βρίσκονταν στην επίμαχη αποθήκη όπου απωλέσθη το στρατιωτικό υλικό.

Οι αρχές προσπαθούν να συνδέσουν όλα τα στοιχεία που έχουν στην διάθεσή τους και να συνθέσουν αυτό το παζλ.

Την ίδια ώρα υπάρχουν μαρτυρίες τουλάχιστον δύο ή τριών στελεχών που φαίνεται ότι είναι πολύ σημαντικές για να γίνει γνωστό τι έγινε στην συγκεκριμένη αποθήκη, αλλά η προανάκριση βρίσκεται στην αρχή. Τα στοιχεία είναι σημαντικά, ωστόσο πρέπει να βρεθούν τα όπλα όπου σε συνδυασμό με αυτά που θα πουν οι ύποπτοι για να προχωρήσει η έρευνα.

Aρχικό κείμενο:

Στη Λέρο έχουν μεταφερθεί, για την κλοπή οπλισμού από το στρατόπεδο, οι τρεις ύποπτοι όπου και ανακρίνονται. 

Όπως μετέδωσε ο Alpha, οι αρχές εξέτασαν τα κινητά τους τηλέφωνα και βρήκαν πληροφορίες που τους συνδέουν με την υπόθεση. 

Όπως ανέφερε νωρίτερα το Πενταπόσταγμα, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών κατάφερε να εντοπίσει και έχει στη διάθεση της τα άτομα που φαίνεται πως εμπλέκονται στην υπόθεση.

Πρόκειται για ένα πρώην αποθηκάριο ο οποίος πήρε μετάθεση αμέσως μετά τη Λέρο για περιοχή της Βόρειας Ελλάδας καθώς και για πρώην δύο ΟΥΚάδες (έχουν αποστρατευθεί).

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΓΕΝ 

Μια ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγα λεπτά το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ), προκαλεί απορία για τη σκοπιμότητά της, όμως δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για το αν και κατά πόσον οι διαρροές που φέρονται να έχουν γίνει και θέλουν την ΕΥΠ να έχει “στοχοποιήσει” δυο στελέχη των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων (ΟΥΚ) και έναν αποθηκάριο, ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, σύμφωνα πάντα με την άποψη του εν λόγω Επιτελείου.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται… “γνωρίζεται ότι οι έρευνες αναφορικά με την υπόθεση της απώλειας στρατιωτικού υλικού από την Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου (ΥΝΤΕΛ) από τις αρμόδιες Στρατιωτικές και Αστυνομικές αρχές, είναι σε πλήρη εξέλιξη. Υπό καθεστώς απόλυτης μυστικότητας, συνεχίζεται η προανακριτική διαδικασία. Το οριστικό αποτέλεσμά της, αναμένεται μετά την ολοκλήρωση της έρευνας.”

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ