Ρωσία

Center-2019: Συντρίμμια έγιναν δύο ΤΟΜΠ κατά την διάρκεια της άσκησης (εικόνες-βίντεο)

Η τεράστια στρατιωτική άσκηση «Center-2019» που διεξάγεται στην Ρωσία, με την συμμετοχή ξένων στρατιωτικών δυνάμεων, από την Ινδία, την Κίνα και άλλες, έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον και την προσοχή των στρατιωτικών αναλυτών και όπως είναι αναμενόμενο, της Δύσης.

Η ανάπτυξη τόσο μεγάλου αριθμού στρατιωτικών δυνάμεων απαιτεί συντονισμό, συνεργασία και επικοινωνία προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστα «απρόοπτα» περιστατικά, κάτι όμως που τελικά δεν απέφυγαν οι Ρώσοι, που είδαν δύο τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού (ΤΟΜΠ) να γίνονται συντρίμμια.

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν έδωσε το παρών την Παρασκευή, κατά την διάρκεια εκτέλεσης αποστολών στο πλαίσιο της άσκησης, όπου και παρακολούθησε τις στρατιωτικές δυνάμεις, συνοδευόμενος από τον Ρώσο Υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου.

Η παρουσία του Ρώσου Προέδρου, όπως ήταν λογικό, είχε την δικιά του βαρύτητα και σημασία για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας, οι οποίες ήθελαν να δείξουν το επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητάς τους, αποφεύγοντας λάθη.

Το απίστευτο ατύχημα

Ωστόσο, όπως έχει δηλώσει και ο Κλαούζεβιτς με την «τριβή» του, τα απρόβλεπτα και ατυχή περιστατικά δεν μπορούν να αποφευχθούν και αυτό ακριβώς συνέβη εν προκειμένω, όταν δύο τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού (ΤΟΜΠ) έγιναν «συντρίμμια» μετά από πτώση τους από αεροπλάνο.

Ειδικότερα, το σενάριο της άσκησης προέβλεπε την ανάπτυξη Αερομεταφερόμενων Δυνάμεων πίσω «από τις γραμμές του εχθρού» και έτσι από τα μεταγωγικά IL-76 έπεσαν Ρώσοι στρατιώτες, αλλά και δύο ρωσικά ΤΟΜΠ τύπου BMD-2.

Ωστόσο, τα αλεξίπτωτα δεν λειτούργησαν όπως θα έπρεπε, με αποτέλεσμα τα δύο BMD-2 να πέσουν με τρομακτική ταχύτητα στο έδαφος και να γίνουν συντρίμμια, με τις εικόνες να αποκαλύπτουν το μέγεθος της καταστροφής, ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.

https://twitter.com/Ninja998998/status/1175972380658683906

Αν και το ατύχημα αυτό σημειώθηκε στην περιοχή Orenburg της Ρωσίας, την ίδια περιοχή που είχε επισκεφτεί ο Ρώσος Πρόεδρος, εντούτοις δεν είναι γνωστό δεν είναι πιθανό να έγινε την ίδια μέρα με την επίσκεψη του Πούτιν.

Ο Ρώσος Πρόεδρος βρέθηκε εκεί την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, ενώ το ατύχημα φαίνεται να έγινε χθες Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, χωρίς όμως αυτό να αναιρεί το γεγονός ότι πρόκειται για «γκάφα» των Ρώσων στρατιωτών.

https://www.instagram.com/p/B2tpZ_JpnHR/?utm_source=ig_web_copy_link

https://youtu.be/fd8Y9gClrzk

Η άσκηση Center-2019

Σε ό,τι αφορά την άσκηση Center-2019, δύο είναι τα «σενάρια» της άσκησης, αφενός η συνεργασία στην κεντρική Ασία και αφετέρου η προστασία και η «υπεράσπιση» ρωσικών εδαφών στην περιοχή της Αρκτικής.

Παρά το γεγονός ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις θα έχουν μικρή αλληλεπίδραση μεταξύ τους, εντούτοις η ταυτόχρονη διεξαγωγή των γυμνασίων σε δύο διαφορετικά θέατρα επιχειρήσεων, είναι κάτι που η ρωσική ανώτερη στρατιωτική διοίκηση θέλει να εξετάσει και να «δοκιμαστεί» ως προς την λήψη αποφάσεων και την σωστή διαχείριση διοικητικής μερίμνης.

Στην περιοχή της Κεντρικής Ασίας, οι μηχανοκίνητες μονάδες θα εκτελέσουν επιχειρήσεις «κατά ανταρτών», με αξονικό στοιχείο την συνεργασία και την επικοινωνία στο πεδίο της μάχης, ενώ στην Αρκτική το κεντρικό σενάριο είναι η «άρνηση πρόσβασης του εχθρού σε ζωτικές περιοχές»

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...