Οπλικά συστήματα

Το νέο υπερόπλο των ΗΠΑ: Stealth βομβαρδιστικό με δυνατότητα να…

Το νέο stealth βομβαρδιστικό της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας (USAF) το οποίο αναμένει το Υπουργείο Άμυνας να ενταχθεί σε υπηρεσία τα επόμενα χρόνια, θα έχει αυξημένες αμυντικές δυνατότητες όπως τα σύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη.

Οι Αμερικανοί επιδιώκουν να δημιουργήσουν ένα βομβαρδιστικό το οποίο θα είναι σε θέση να «υπερασπιστεί τον εαυτό του» σε εχθρικά περιβάλλοντα και πεδία επιχειρήσεων, γι’αυτό και σκέφτονται να το εξοπλίσουν με πυραύλους αέρος- αέρος.

Από ότι φαίνεται, η σκέψη αυτή είναι πολύ πιθανό να γίνει πράξη, αφού σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Υποπτέραρχος Pleus, Διοικητής αεροπορικών και κυβερνο-επιχειρήσεων, των Αεροπορικών Δυνάμεων Ειρηνικού της USAF, το stealth βομβαρδιστικό επόμενης γενιάς θα έχει ενισχυμένες αμυντικές δυνατότητες.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι προκειμένου η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ να διατηρήσει την αεροπορική κυριαρχία της και στις επόμενες δεκαετίες, το B-21 stealth βομβαρδιστικό θα έχει πυραύλους αέρος-αέρος.

Προηγουμένως, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της USAF είχαν τονίσει ότι το B-21 «Raider» είναι ένα στρατηγικό βομβαρδιστικό, με μεγάλο βαθμό «επιβιωσιμότητας» στο πεδίο επιχειρήσεων, ενώ είναι ικανό να διεισδύει στις εχθρικές περιοχές και να εκτελεί αποτελεσματικά μια σειρά κρίσιμων αποστολών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του δημοσιεύματος, από πηγές που γνωρίζουν για το πρόγραμμα ανάπτυξης του B-21, το stealth βομβαρδιστικό θα είναι εξοπλισμένο με προηγμένο ραντάρ και πυραύλους που θα το προστατεύουν από εχθρικές εναέριες απειλές.

Αυτή την στιγμή το πρόγραμμα ανάπτυξης του αεροσκάφους βρίσκεται σε ένα καλό στάδιο, καθώς κατασκευάζεται το πρώτο δοκιμαστικό B-21 από την εταιρεία Northrop Grumman.

Πηγή: onalert

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...