Εσωτερική Ασφάλεια

Μέσω Στρασβούργου «αρπάζουν» την Θράκη: Σοκάρει το αίτημα οργάνωσης στην ΕΕ! - Κυοφορούνται εξελίξεις

Συνεχίζουν το ύπουλο σχέδιο τους στην Δυτική Θράκη γνωστοί τουρκικοί εθνικιστικοί κύκλοι, προσπαθώντας να επιβάλλουν με κάθε μέσο στην κυριολεξία, την έγκριση από την ΕΕ του όρου «τουρκικός», σε συνδέσμους ενώσεις και άλλα άλλα σωματεία, με σκοπό στο μέλλον να αναγνωριστεί η ελληνική μουσουλμανική μειονότητα ως «τουρκική» στο σύνολο της, κάτι που είχε δηλώσει και ο Ερντογάν πολλές φορές στο παρελθόν.

Κατά την επίσκεψή στο Στρασβούργο στις 17 Σεπτεμβρίου 2019, της αποκαλούμενης «τουρκικής αντιπροσωπείας» από την Δυτική Θράκη, είχαμε μπαράζ επαφών με Ευρωπαίους ανωτάτους υπαλλήλους για την προώθηση του σχεδίου νομιμοποίησης του όρου 'τουρκικός" και αυτό αποτελεί κίνδυνο για την χώρα μας.

"Θίξαμε όλα τα προβλήματα σχετικά με την εφαρμογή των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σχετικά με τον «τουρκικό» Πολιτιστικό Σύνδεσμο γυναικών Ροδόπης και άλλες «τουρκικές ενώσεις» της Δυτικής Θράκης, οι οποίες δεν έχουν εφαρμοστεί από την Ελλάδα εδώ έντεκα χρόνια»,φέρεται να δήλωσε η Hülya Emin, Πρόεδρος του «Τουρκικού» Γυναικείου Πολιτιστικού Συλλόγου της Ροδόπης.

Η "Τουρκική" αντιπροσωπεία Δυτικής Θράκης αποτελούμενη από τον πρόεδρο Pervin Hayrullah, τον Διευθυντή Διεθνών Σχέσεων της "Τουρκικής" Ομοσπονδίας Δυτικής Θράκης (ABTTF) Melek Kırmacı Arık, είχε συνομιλίες με τον Gen Mayer, Αναπληρωτή Γραμματέα της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο και τον John Darcy, υπεύθυνο του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα ευρωπαϊκά δικαιώματα του ανθρώπου, οι οποίοι βέβαια τους άκουσαν μετά μεγίστης προσοχής, σε αντίθεση με τους αντίστοιχες επιτροπές από την ελληνική Βόρεια Ήπειρο που ζητούν βοήθεια για τα αίσχη του Ε.Ράμα εναντίον τους.

Αυτό που έγινε γνωστό και μας αφορά ως ελληνικό κράτος, είναι ότι  θα διεξαχθεί στις 23-25 ​​Σεπτεμβρίου 2019 στο  Στρασβούργο νέα ειδική συνεδρίαση για αιτήματα αυτά της αντιπροσωπείας των "Τούρκων" της Δυτικής Θράκης, για να εκδοθεί πιθανόν ψήφισμα σχετικά με την απαίτηση των μουσουλμάνων Δ.Θράκης για την χρήση του όρου «Τουρκικός», που θα αφορά τον σύνδεσμο γυναικών πολιτισμού της Ροδόπης,  την Ένωση Ξάνθης και τον σύνδεσμο νέων μειονότητας.

Η Hülya Emin, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συνδέσμου Τούρκων Γυναικών Ροδόπης, δήλωσε ότι μετά την έκδοση του νόμου 4491/2017 από το ελληνικό δημόσιο, ασκήθηκε έφεση ενώπιον του Εφετείου Θράκης για την ακύρωση της απόφασης άρνησης εγγραφής του συνδέσμου με το όνομα «Τουρκικός» και  τόνισε ότι η αίτηση αυτή θα συζητηθεί από το Εφετείο ξανά στις 25 Οκτωβρίου 2019.

Η πολύ καλά «διαβασμένη» «τουρκική» αντιπροσωπεία από την Δυτική Θράκη, μας κατηγορεί επίσης για «τις συνέπειες της αποτυχίας της Ελλάδας στην εφαρμογή των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για έντεκα χρόνια, σχετικά με την τουρκική κοινωνία της Δυτικής Θράκης»

Πρόκειται για μια τεράστια κυοφορούμενη πρόκληση με πίεση στην ΕΕ. Εμείς απλά να πούμε ότι η μειονότητα της Δ. Θράκης υφίσταται μόνο ως "Μουσουλμανική μειονότητα Ελλάδος", η οποία είναι και η μόνη επισήμως αναγνωρισμένη μειονότητα στην Ελλάδα.

Βάσει της Συνθήκης της Λωζάννης δεν υπάρχουν εθνικές μειονότητες στην Ελλάδα, αλλά μόνο θρησκευτικές. Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο, ο Άρειος Πάγος δεν έχει αναγνωρίσει τη συγκεκριμένη οργάνωση.

Πρόκειται για ακόμα μια μεγάλη πρόκληση από την οργάνωση η οποία εδώ και αρκετά χρόνια προσπαθεί να αναγνωριστεί ως νόμιμη οργάνωση στην Ελλάδα, χωρίς όμως να τα έχει καταφέρει.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ