Εκκλησία

Σάμος: Οι ιερείς που "βγάζουν" τα ράσα και ρίχνονται στη «μάχη» με τις φλόγες- Βίντεο

Όποτε σημάνει συναγερμός, οι δύο αυτοί ιερείς, βγάζουν τα ράσα, φορούν τη στολή του πυροσβέστη και πιάνουν τη μάνικα για να ριχτούν στη μάχη με τις φλόγες.

Δύο ιερείς από τη Σάμο υπηρετούν ταυτόχρονα και ως εθελοντές πυροσβέστες. Ο πατέρας Ευτύχιος και ο πατέρας Δημήτριος δίνουν το «παρών» κάθε φορά που υπάρχει ανάγκη στο νησί, προκαλώντας πολλές φορές, όπως και οι ίδιοι λένε στο ρεπορτάζ του Οpen TV την έκπληξη των συμπολιτών τους.

 

Όποτε σημάνει συναγερμός, βγάζουν τα ράσα, αφήνουν το θυμιατό, φορούν τη στολή του πυροσβέστη και πιάνουν τη μάνικα. «Θυσιάζουμε χρόνο, θυσιάζουμε οικογένειες, θυσιάζουμε δραστηριότητες, έτσι ώστε να βοηθήσουμε αυτόν τον τόπο», δηλώνει στην κάμερα του Open ΤV ο πατέρας Δημήτριος.

Ο πατέρας Ευτύχιος δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τους άλλους εθελοντές του νησιού. Ανεβαίνει με ευκολία πάνω στο όχημα και πιάνει το κανόνι της πυροσβεστικής, έτοιμος να επέμβει όπου χρειαστεί. «Είχα πάει σε μια φωτιά να βοηθήσω, χωρίς να είμαι καν εθελοντής και είδα ότι μου άρεσε αυτό», αναφέρει.

Η εικόνα του πατέρα Δημήτριου να ψέλνει στην εκκλησία είναι οικεία στους κατοίκους της περιοχής. Όταν όμως τον είδαν για πρώτη φορά με τη μάνικα στο χέρι απόρησαν. «Οι περισσότεροι μας κοιτάνε με απορία. Εμείς όμως είμαστε εδώ να δηλώσουμε ότι η Εκκλησία συμπορεύεται με την κοινωνία», λέει στο ρεπορτάζ του Open TV.

Κηρύσσουν τον λόγο του Θεού αλλά η συνεργασία τους με τους πυροσβέστες είναι άψογη. Οι μάχες μεγάλες, οι δυσκολίες πολλές και τα μέσα που διαθέτουν λιγοστά. Όλη η ομάδα των εθελοντών πυροσβεστών της Σάμου όμως κάνει τα αδύνατα δυνατά με τους δύο ιερείς να αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση.

 

Δείτε αναλυτικά το ρεπορτάζ του Open TV:

https://youtu.be/xDJb0XASYSc

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...