Ένοπλες Συρράξεις

Προς γενική ανάφλεξη στην Μ.Ανατολή; - Συνάντηση Νετανιάχου με στρατιωτική ηγεσία & Μοssad - Σε πολεμική ετοιμότητα Συρία-Λίβανος

Σε πάρα πολύ κρίσιμη κατάσταση έχουν περιέλθει οι σχέσεις Ισραήλ και Λιβάνου, ενώ στην εξίσωση εισήλθε και η Συρία, η οποία αναμένει νέες επιθέσεις της ισραηλινής ΠΑ, θέτοντας τις δυνάμεις σε ύψιστο συναγερμό.

https://twitter.com/IDF/status/1171580836392685568

https://twitter.com/Ozkok_A/status/1171493910067081218

Χθες αργά το βράδυ, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου πραγματοποίησε συνάντηση με τους αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων, τον επικεφαλής της Mossad και της Shin Bet, στο στρατιωτικό αρχηγείο στο Τελ Αβίβ, λίγες ώρες μετά την εκτόξευση δύο πυραύλων στις πόλεις Ashdod και Ashkelon.

Ο ίδιος αναγκάστηκε να αναζητήσει καταφύγιο κατά τη διάρκεια ομιλίας που υλοποιήθηκε ενόψει της προεκλογικής του εκστρατείας στο Ashdod το βράδυ της Τρίτης, καθώς ήχησαν οι σειρήνες της αεράμυνας, όπως αποκάλυψε πρώτο στην Ελλάδα το Πενταπόσταγμα.

Ο συριακός αραβικός στρατός του Άσαντ, σύμφωνα με λιβανικό ΜΜΕ, έχει τεθεί σε πλήρη συναγερμό. Ο λόγος  ήταν οι ισχυρισμοί του Ισραήλ περί μεταφοράς και εκτόξευσης ιρανικών πυραύλων από την συριακή επικράτεια κατά του Ισραήλ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων AMN, το οποίο επικαλείται στρατιωτικές πηγές στη Δαμασκό, μετά από τέτοιες δηλώσεις εκπροσώπων του ισραηλινού στρατού, ακολουθούν συνήθως ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις.

«Παρά το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις ζημιών από τους ιρανικούς πυραύλους, αναμένεται ότι οι Ισραηλινοί θα χρησιμοποιήσουν παρόμοιο πληροφοριακό υπόβαθρο για να πραγματοποιήσουν και άλλη επίθεση. Ωστόσο και τα αραβικά μέσα ενημέρωσης, υποδεικνύουν ότι σε αυτήν την κατάσταση, το Ισραήλ έχει ήδη χάσει τον αιφνιδιασμό και θα είναι πολύ πιο δύσκολο για αυτό να επιτύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα», αναφέρει Σύρος αξιωαμτούχος.

Ταυτόχρονα, ο επικεφαλής της εκτελεστικής επιτροπής της Χεζμπολάχ, Αλί Νταμούμ, προειδοποίησε ότι η οργάνωση  του Λιβάνου είναι διατεθειμένη να δώσει μια συντριπτική απάντηση σε τυχόν ισραηλινές επιθέσεις σε κατεχόμενα εδάφη.

«Η Χεζμπολάχ δεν βλέπει περιθώρια σε οτιδήποτε άλλο παρά σε μια σφοδρή αντίδραση εναντίον της ισραηλινής επιθετικότητας», ανέφερε ο Νταούμς από την ιστοσελίδα ειδήσεων al-Nashrah στην αραβική γλώσσα.

Υπογράμμισε ότι η επιθυμία του Ισραήλ είναι να επιτεθεί στον Λίβανο και τη Χεζμπολάχ, αλλά αυτό δεν θα γίνει πραγματικότητα, λέγοντας: «αυτό δεν πρόκειται ποτέ να υλοποιηθεί επειδή θα δώσουμε μια συντριπτική και ισχυρή απάντηση βαθιά στο ισραηλινό έδαφος».

Την περασμένη Κυριακή, η Χεζμπολάχ πυροδότησε δύο αντιαρματικά κατευθυνόμενα βλήματα σε κινούμενο ισραηλινό τεθωρακισμένο όχημα στη βάση Avivim βόρεια των κατεχόμενων εδαφών, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας τους επιβαίνοντες ισραηλινούς στρατιωτικούς τονίζουν αραβικά ΜΜΕ.

Η επίθεση ήρθε ως απάντηση σε μια ισραηλινή αεροπορική επιδρομή, η οποία σκότωσε δύο αντάρτες της Χεζμπολάχ στη Συρία καθώς και μια ισραηλινή επίθεση στη νότια Βηρυτό.

Το «καζάνι βράζει» όπως φαίνεται ξεκάθαρα στην περιοχή και η όλη κλιμάκωση δεν αφορά μόνο τις εκλογές στο Ισραήλ, αλλά ειδικά την μετακίνηση εξελιγμένων οπλικών συστημάτων (πύραυλοι) από το Ιράν σε συριακό και λιβανέζικο έδαφος.   

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...