ΗΠΑ

Πολεμικό Ναυτικό ΗΠΑ: Παχύσαρκο ένα στα πέντε στελέχη

Η πολεμική ετοιμότητα του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού τίθεται υπό αμφισβήτηση μετά την έκδοση της τελευταίας Μηνιαίας Έκθεσης της Ιατρικής Επιθεώρησης, η οποία ισχυρίζεται ότι τουλάχιστον ένα στα πέντε στελέχη του κλάδου θεωρείται παχύσαρκο.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις αναφορικά με την παχυσαρκία στον αμερικανικό Στρατό, το Ναυτικό, τους Πεζοναύτες και την Πολεμική Αεροπορία για το 2018, διαπιστώθηκε ότι το συγκεκριμένο φαινόμενο αυξάνεται σταθερά μεταξύ των στελεχών από το 2014.

Ενώ οι Πεζοναύτες κατέγραψαν το χαμηλότερο ποσοστό μεταξύ των μελών που ταξινομούνται ως παχύσαρκοι με ποσοστό 8,3%, διαπιστώθηκε ότι ένα συγκλονιστικό 22% αυτών που υπηρετούν στο Πολεμικό Ναυτικό είχε δείκτη μάζας σώματος (BMI) 30 ή μεγαλύτερο, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ.

Η Μηνιαία Έκθεση της Ιατρικής Επιθεώρησης διαπίστωσε επίσης ότι τα ποσοστά παχυσαρκίας στις τάξεις του Στρατού και της Πολεμικής Αεροπορίας ήταν 17,4% και 18,1% αντίστοιχα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλο το πλάνο, τα ποσοστά παχυσαρκίας είναι υψηλότερα στους άνδρες στους κλάδους των υπηρεσιών από ότι στις γυναίκες. Επιπλέον, τα ανώτερα στελέχη βρέθηκαν συχνότερα ως παχύσαρκα έναντι των νεότερων στελεχών.

«Η παχυσαρκία επηρεάζει αρνητικά τις σωματικές επιδόσεις και την στρατιωτική ετοιμότητα και συνδέεται με μακροχρόνια προβλήματα υγείας όπως η υπέρταση, ο διαβήτης, η στεφανιαία νόσος, το εγκεφαλικό επεισόδιο, ο καρκίνος και ο κίνδυνος θνησιμότητας από όλες τις αιτίες», προειδοποιεί η έκθεση του Πενταγώνου.

Οι μελλοντικές προσλήψεις μπορεί επίσης να καταστούν δυσχερέστερες εξαιτίας της παχυσαρκίας, καθώς τα στοιχεία υποδηλώνουν ότι το ένα τρίτο των νεαρών Αμερικανών δεν θα εκπληρώσει τις απαιτήσεις του Στρατού.

Από το περασμένο έτος, οι Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ πραγματοποιούν εσωτερικές προσαρμογές για την καταπολέμηση της αύξησης των υπέρβαρων και παχύσαρκων στελεχών. Τον Αύγουστο του 2018, το Sputnik ανέφερε ότι οι Αμερικανοί Πεζοναύτες και ο Στρατός θα αρχίσουν να σερβίρουν γεύματα παρόμοια με εκείνα που προσφέρονται στα προγράμματα της Αμερικανικής Κολεγιακής Αθλητικής Ένωσης των ΗΠΑ.

Δεδομένου ότι ο Στρατός και οι Πεζοναύτες έχουν τα χαμηλότερα ποσοστά παχυσαρκίας, ίσως είναι καιρός να αλλάξουν τα γεύματα που προσφέρονται στα μέλη των υπόλοιπων κλάδων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...