ΗΠΑ

Ποια είναι τα πέντε τελικά "ονόματα" για τη θέση του συμβούλου ασφαλείας στις ΗΠΑ

Ποιοι είναι οι πέντε τελικοί υποψήφιοι για τη θέση που μέχρι πριν λίγο καιρό είχε ο Τζον Μπόλτον;

Ο Τζον Μπόλτον αποχώρησε από τη θέση του συμβούλου εθνικής ασφάλειας, εν μέσω των πληροφοριών για διαφωνίες με τον Αμερικανό πρόεδρο. Ο Τραμπ ζήτησε την παραίτησή του, κάνοντας λόγο για «απόκλιση απόψεων».

Τους πέντε τελικούς υποψηφίους που διεκδικούν τη θέση του συμβούλου εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ, από την οποία αποχώρησε νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο Τζον Μπόλτον, αποκάλυψε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Συγκεκριμένα όπως έγινε γνωστό από τον Λευκό Οίκο, οι πέντε επικρατέστεροι για να αναλάβουν τη θέση του Τζον Μπόλτον είναι οι εξής: Ρόμπερτ Ο'Μπράιεν, Ρικ Γουόντελ, Λίζα Γκόρντον - Χάγκερτι, Φρεντ Φλέιτζ και Κέιθ Κέλογκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, οι Ρικ Γουόντελ και Ρόμπερτ Ο'Μπράιεν είναι τα φαβορί για τη θέση του συμβούλου εθνικής ασφαλείας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε την αποχώρηση του Τζον Μπόλτον μέσω του Twitter, σημειώνοντας ότι τού ζήτησε να παραιτηθεί καθώς διαφωνεί σε αρκετά θέματα μαζί του.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...