Κόσμος

Πλοίο με 55 επιβάτες εξαφανίστηκε από το ραντάρ στα ανοιχτά της Υεμένης

Συναγερμός σήμανε στις αρχές της Υεμένης, όταν έλαβαν πληροφορίες για πλοίο που αγνοείται από το βράδυ του Σαββάτου (28/09, τοπική ώρα) με 55 επιβάτες ανοιχτά του νησιού Σοκότρα, στον Ινδικό Ωκεανό.

Ένα πλοίο με 55 επιβάτες έχει εξαφανισθεί από το ραντάρ, από το βράδυ του Σαββάτου (28/09, τοπική ώρα), που έπλεε στα ανοιχτά της νήσου Σοκότρα της Υεμένης.

Οι αρχές της Υεμένης, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Xinhua, ανέφεραν:

«Λάβαμε, σήμερα [σ.σ. Σάββατο 28/09] μια αναφορά ότι ένα πλοίο αγνοείτο μετά την αναχώρησή του από το λιμάνι του Μαχρά προς το νησί Σοκότρα με 55 άτομα».

Το πλοίο είναι τοπικής ιδιωτικής εταιρείας και οι αρχές, σύμφωνα με την ιστοσελίδα china.org.cn, τόνισαν:

«Κάναμε τις απαραίτητες επικοινωνίες με τον συνασπισμό υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας μετά τις πληροφορίες που λάβαμε, σχετικά με το πλοίο που χάθηκε και άρχισε μια επιχείρηση έρευνας και διάσωσης».

Υπενθυμίζεται ότι ο διεθνής συνασπισμός υπό τη Σαουδική Αραβία έχει ισχυρή παρουσία στην περιοχή, με στόχο την ευρύτερη ασφάλεια.

Η Υεμένη βιώνει εμφύλιο πόλεμο ανάμεσα στις κυβερνητικές δυνάμεις του εξόριστου Προέδρου, Αμπντραμπούχ Μανσούρ Χαντί, και την ένοπλη ομάδα των Χούτι.

Η ανθρωπιστική κρίση στην Υεμένη είναι μεγάλη, καθώς -σύμφωνα με τον ΟΗΕ- περίπου το 80% του πληθυσμού (24 εκατ.) έχει ανάγκη βοήθειας και προστασίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...