Κύπρος

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Παράνομο συνέδριο στα Κατεχόμενα με τη συμμετοχή Ελλήνων γιατρών

Ο ΠΙΣ με ανακοίνωσή του καταγγέλλει «παραβίαση των διεθνών κανόνων δικαίου και των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, από την Ιατρική Ένωση με την επωνυμία “The Balkan Medical Union”», που οργανώνει εκδήλωση στα Κατεχόμενα.

Τη διεξαγωγή «παράνομης ιατρικής εκδήλωσης» στα Κατεχόμενα, με τη συμμετοχή Ελλήνων γιατρών, καταγγέλλει, με ανακοίνωσή του, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ).

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, όπως αναφέρει, ενημερώθηκε προ ολίγων ημερών από την πρεσβεία της Κύπρου στην Αθήνα, ότι η οργάνωση «The Balkan Medical Union» διοργανώνει την ιατρική εκδήλωση «22nd Balkan Medical Days», η οποία θα διεξαχθεί στην Κερύνεια της κατεχόμενης Κύπρου εντός του Σεπτεμβρίου.

«Στην εκδήλωση έχουν δηλώσει ότι θα παραστούν και τρεις Έλληνες γιατροί. Η παρουσία των τριών Ελλήνων ιατρών θίγει και παραβιάζει κατάφωρα την εθνική συνείδηση του Ελληνισμού, ενώ αντίκειται ολοφάνερα και στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για το ψευδοκράτος. Γι’ αυτό και ο ΠΙΣ προκειμένου να περιφρουρήσει το κύρος του ιατρικού κόσμου, απέστειλε επιστολή στους Ιατρικούς Συλλόγους στους οποίους ανήκουν οι τρεις συμμετέχοντες γιατροί (Αθηνών, Ιωαννίνων και Μαγνησίας)», τονίζει ο Σύλλογος.

 

Ο ΠΙΣ ζητά από τους τοπικούς Ιατρικούς Συλλόγους να προβούν σε αυστηρή σύσταση προς τα μέλη τους, προκειμένου να αποσύρουν άμεσα τη συμμετοχή τους από την ιατρική εκδήλωση και να επιδείξουν τον δέοντα σεβασμό στο νόμο αλλά και στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ταυτόχρονα, όπως αναφέρει, ενημέρωσε τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, καθώς κρίνει ότι το ζήτημα είναι ιδιαιτέρως σοβαρό.

Ο ΠΙΣ σημειώνει ότι η διοργάνωση γίνεται σε ένα μη αναγνωρισμένο κράτος διεθνώς.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...