Κυβέρνηση

Πέτσας: Μέσα στην εβδομάδα ανοίγει η πλατφόρμα για τις 120 δόσεις-Τι δήλωσε για Βρετανικό Μουσείο και άσυλο

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε σε πλήθος θεμάτων που απασχολούν τις τελευταίες ημέρες, ενώ δήλωσε πως εντός της εβδομάδας θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα με τη βελτιωμένη ρύθμιση για τις 120 δόσεις.

Το Βρετανικό Μουσείο δίνει μία χαμένη μάχη, σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφορικά με τα γλυπτά του Παρθενώνα. Τι είπε για τις επενδύσεις και το μεταναστευτικό.

Μέσα στην εβδομάδα θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα με τη βελτιωμένη ρύθμιση για τις 120 δόσεις, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα.

Κάλεσε μάλιστα τους πολίτες να ενταχθούν στη ρύθμιση η οποία και βελτιώνει την ισχύουσα καθώς η ελάχιστη μηνιαία καταβολή μειώνεται από τα 30 στα 20 ευρώ, το επιτόκιο μειώνεται από το 5% στο 3%, δίνεται η δυνατότητα ένταξης όλων των νομικών προσώπων με οφειλή μέχρι το ένα εκατομμύριο ευρώ, ενώ δίνεται η δυνατότητα σε 1.100.000 πολίτες που αντιμετωπίζουν κίνδυνο κατασχέσεων να απαλλαγούν από το «βραχνά» καθώς το μέτρο αυτό αναστέλλεται για όσους εντάσσονται στη ρύθμιση.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε και στην παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ το Σαββατοκύριακο, τονίζοντας ότι θα αναπτύξει το σχέδιό του για την επίτευξη ανάπτυξης για όλους.

Σύμφωνα με τον ίδιο στόχος είναι «η ισχυρή και βιώσιμη ανάπτυξη που θα αυξάνει τον παραγόμενο πλούτο και τη δίκαιη κατανομή του». Στον πυρήνα, όπως είπε, βρίσκονται οι επενδύσεις, «δουλειές για όλους και ασφάλεια».

«Το Βρετανικό Μουσείο δίνει μία χαμένη μάχη»

Σχετικά με το αίτημα της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα ο κ. Πέτσας σχολίασε ότι ισχύει η απαίτηση και ότι το Βρετανικό Μουσείο δίνει μια χαμένη μάχη.

«Ο συμβολισμός της επανένωσης είναι τόσο ισχυρός που θα δείξει σε όλους πού πραγματικά ανήκουν» τόνισε προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να μην υπάρξει καμία νομιμοποίηση αυτής της κλοπής.

«Προτεραιότητα οι αλλαγές που φέρνουν επενδύσεις»

Σχετικά με τις επισκέψεις του πρωθυπουργού στο εξωτερικό σχολίασε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «στέλνει το μήνυμα ότι η χώρα ξεπερνά οριστικά την κρίση και περνάμε από τη διπλωματία της επαιτείας στη διπλωματία της αξιοπιστίας».

Επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός τόνισε πως προτεραιότητα είναι η προώθηση αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που φέρνουν επενδύσεις και κάνουν τη ζωή όλων καλύτερη. Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε μάλιστα σε ενέργειες που ξεμπλοκάρουν επενδύσεις δίνοντας έμφαση σε αυτές του Ελληνικού, της Cosco και της Ελληνικός Χρυσός.

Ανάγκη για ενιαία πολιτική ασύλου

Σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό, ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο πλαίσιο των επαφών που είχε στο εξωτερικό, στην ανάγκη μιας ενιαίας πολιτικής ασύλου επισημαίνοντας ότι η πρώτη αρχή της αλληλεγγύης αφορά το δίκαιο καταμερισμό όσων δικαιούνται άσυλο σε όλες τις χώρες της ΕΕ ενώ η αρχή της υπευθυνότητας αφορά τη φύλαξη των θαλασσίων ευρωπαϊκών συνόρων από τα κράτη μέλη της με τη βοήθεια των ευρωπαϊκών αρχών.

Για την εφαρμογή συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας επισημάνθηκε η ανάγκη η Ελλάδα να ενισχύσει τις επιστροφές και η Τουρκία να σταματήσει τις ροές ελέγχοντας παράλληλα τα δίκτυα των διακινητών.

Όπως τόνισε οι υφιστάμενες δομές επαρκούν για τις μετακινήσεις που έχει σχεδιάσει η κυβέρνηση σε Κιλκίς, Φθιώτιδα και Κορινθία ενώ παράλληλα υπάρχει μια ομάδα 10 γενικών γραμματέων από Υπουργεία που σχεδιάζουν αντιστάθμισμα στις τοπικές κοινωνίες για να μην υπάρχει πρόβλημα.

Αναφερόμενος στα 116 ασυνόδευτα παιδιά έκανε γνωστό ότι ξεκινά η διαδικασία μεταφοράς τους, ενώ αναγνώρισε ότι παρατηρείται «μια αυξανόμενη τάση η οποία δεν φαίνεται να ξεφεύγει από όσα βλέπουμε το τελευταίο διάστημα. Καλύτερα να προλαμβάνεις από το να θεραπεύεις».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Η Δύση είναι συγκλονισμένη-Το ρωσικό υπερμαχητικό αεροσκάφος Mig-41 θα έχει αποστολή την εξουδετέρωση δυτικών υπερηχητικών στόχων

Ο απόστρατος Στρατάρχης της ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας ανέφερε για «ηλεκτρομαγνητικό όπλο παλμών» που αναπτύσσουν οι...