Εκκλησία

“Ναι” από την Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία στο βάπτισμα παιδιών που γεννήθηκαν ως αποτέλεσμα εξωσωματικής γονιμοποίησης ή παρένθετης μητέρας

Ο επίσημος εκπρόσωπος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Βλαντιμίρ Λεγκούντα, εναντιώθηκε στην άποψη του επικεφαλής της πατριαρχικής επιτροπής οικογενειακών υποθέσεων, αρχιερέα Ντιμίτρι Σμιρνόφ, ο οποίος είχε προηγουμένως αντιταχθεί στο βάπτισμα των παιδιών που γεννήθηκαν ως αποτέλεσμα εξωσωματικής γονιμοποίησης.

"Αν καταλαβαίνω σωστά τη θέση του πατέρα Dimitry Smirnov, τότε κατηγορείται για την άποψη κατηγορηματικά για το βάπτισμα των βρεφών που γεννιούνται ως αποτέλεσμα εξωσωματικής γονιμοποίησης ή" αναπληρωματικής μητρότητας "και επιμένει στην ανάγκη να περιμένουμε μέχρι να γεννηθεί ένα ώριμο άτομο για να πάρει μια ανεξάρτητη απόφαση. Σημειώνω ότι αυτή είναι η προσωπική άποψη του πατρός Ντιμίτρι”, έγραψε ο Λεγκούντα.

Σημείωσε ότι είναι δυνατόν να βαφτίσει κανείς οποιοδήποτε μωρό σύμφωνα με την πίστη του Θεού συμπεριλαμβανομένων εκείνων που γεννήθηκαν ως αποτέλεσμα της υποκατάστατης μητρότητας, και αναφέρθηκε στο έγγραφο "Σχετικά με το βάπτισμα των μωρών που γεννήθηκαν με τη χρήση μιας" Παρένθετης Μητέρας "που υιοθετήθηκε από τη Σύνοδο της Ρωσικής Εκκλησίας στο τέλος του 2013.

"Η προϋπόθεση για το μυστήριο, σύμφωνα με την πρόβλεψη του εγγράφου, είναι η εκκλησιαστική μετάνοια των γονέων, αν, όταν βαπτίζουν ένα μωρό, θέλουν να τον αναθρέψουν στην Ορθοδοξία, τότε πρέπει να ακολουθήσουμε τις διδασκαλίες της Εκκλησίας ", δήλωσε ο Λεγκούντα.

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία θεωρεί ότι η τεχνητή σπερματέγχυση αποτελεί αποδεκτό μέσο ιατρικής περίθαλψης για τους άτεκνους συζύγους (αν αυτό δεν συνοδεύεται από την καταστροφή γονιμοποιημένων ωαρίων), καθώς δεν παραβιάζει την ακεραιότητα του γάμου, δεν διαφέρει κατ 'αρχήν από τη φυσική σύλληψη και συμβαίνει στο πλαίσιο των συζυγικών σχέσεων.

Αναφέρει επίσης ότι η Ρωσική Εκκλησία αντιτάσσεται στην υποκατάστατη μητρότητα, καθώς αυτή η πρακτική είναι μια «ταπείνωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας μιας γυναίκας», της οποίας το σώμα στην περίπτωση αυτή θεωρείται ως φυτώριο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...