ΗΠΑ

Νέες αμερικανικές κυρώσεις στο Ιράν - Τι ανακοίνωσε το αμερικανικό ΥΠΟΙΚ

Σε νέες κυρώσεις προέβησαν οι ΗΠΑ, εναντίον του Ιράν, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών της Αμερικής.

Οι αμερικανικές κυρώσεις αφορούν το Ιρανικό Διαστημικό Γραφείο, το Ερευνητικό Κέντρο Διαστήματος και το Ινστιτούτο Διαστημικής Έρευνας. Νέο επεισόδιο στην ένταση Τεχεράνης - Ουάσιγκτον.

Νέες κυρώσεις στο Ιράν ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, εν μέσω της κλιμακούμενης έντασης μεταξύ Τεχεράνης και Ουάσιγκτον.

Τα περιοριστικά μέτρα αφορούν το Ιρανικό Διαστημικό Γραφείο, το Ερευνητικό Κέντρο Διαστήματος και το Ινστιτούτο Διαστημικής Έρευνας.

Υπενθυμίζεται ότι το Ιράν, στις 29 Αυγούστου, επιβεβαίωσε ότι εξερράγη πύραυλος στο ιρανικό Διαστημικό Κέντρο «Imam Khomeini», λόγω δυσλειτουργίας κατά τη διάρκεια δοκιμής.

Οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών κλιμακώθηκαν σημαντικά το 2018, μετά τη μονομερή απόφαση των ΗΠΑ να αποχωρήσουν από την ιρανική πυρηνική συμφωνία του 2015, αλλά και την επαναφορά των κυρώσεων.

Έκτοτε, οι ΗΠΑ έχουν ξεκαθαρίσει ότι στοχεύουν να μηδενίσουν τις εξαγωγές πετρελαίου της Τεχεράνης.

Από την πλευρά του, το Ιράν ανακοίνωσε τη σταδιακή – ανά 60 ημέρες - άρση της τήρησης των όρων της διεθνούς συμφωνίας, εφόσον οι ευρωπαϊκές χώρες δεν διασφαλίσουν τα συμφέροντα της Τεχεράνης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Η Δύση είναι συγκλονισμένη-Το ρωσικό υπερμαχητικό αεροσκάφος Mig-41 θα έχει αποστολή την εξουδετέρωση δυτικών υπερηχητικών στόχων

Ο απόστρατος Στρατάρχης της ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας ανέφερε για «ηλεκτρομαγνητικό όπλο παλμών» που αναπτύσσουν οι...