Πολιτική

Μητσοτάκης: «Δεν ξεχνάμε την ανικανότητά σας» - Η απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ για την κλιματική αλλαγή και το Μάτι

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντά στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που τον κατηγόρησαν για "κωλοτούμπα" με αφορμή τις δηλώσεις του για την κλιματική αλλαγή και την πυρκαγιά στο Μάτι.  

Απάντηση στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που με αφορμή την ομιλία του για την κλιματική αλλαγή στη Σύνοδο του ΟΗΕ και τη φωτιά στο Μάτι, τον κατηγόρησαν ότι έκανε κωλοτούμπα και αποδέχθηκε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ -ότι δηλαδή δεν θα μπορούσε να είχε γίνει τίποτα για να σωθούν οι άνθρωποι που κάηκαν- έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Θυμίζοντας στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι και φέτος είχαμε ακραία φαινόμενα, πλην όμως δεν θρηνήσαμε νεκρούς. Και προσθέτοντας ότι πρέπει να σταματήσουν να υπενθυμίζουν στους πολίτες το μέγεθος της ανικανότητάς τους. «Οι Ερινύες θα σας κυνηγούν για πάντα και η υπόθεση είναι ανοιχτή στη Δικαιοσύνη», σημειώνει ακόμα το γραφείο του πρωθυπουργού.

 

Η απάντηση του γραφείου του πρωθυπουργού στον ΣΥΡΙΖΑ

Προς ΣΥΡΙΖΑ: Η πραγματικότητα είναι ότι η κλιματική αλλαγή συντελεί στο να έχουμε περισσότερες και πιο έντονες δασικές πυρκαγιές. Αυτό αυξάνει την ευθύνη του κράτους να τις αντιμετωπίσει. Στο Μάτι η κλιματική κρίση οδήγησε στις φωτιές και η ανεπάρκεια του κράτους οδήγησε, δυστυχώς, στους 102 νεκρούς. Φέτος με εκατοντάδες πυρκαγιές δεν υπήρχε ούτε ένας νεκρός. Κλιματική αλλαγή είχαμε και πέρυσι και φέτος. Σταματήστε να υπενθυμίζετε στους πολίτες το μέγεθος της ανικανότητας σας. Οι Ερινύες θα σας κυνηγούν για πάντα. Και μην ξεχνάτε ότι για το Μάτι υπάρχει ανοιχτή υπόθεση στη δικαιοσύνη.

Οι αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Μεταξύ των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που σχολίασαν την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν ο Αλέξης Χαρίτσης, ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο Πέτρος Κόκκαλης, ο Σωκράτης Φάμελλος αλλά και η Ρένα Δούρου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...