Πολιτική

Μαρκόπουλος: «Αν τρέξει αιματάκι μπαχαλάκια τα ΜΜΕ λένε “πω πω το παιδί”» – Έντονη αντίδραση από Γεροβασίλη-Βίντεο

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δήλωση του βουλευτή Δημήτρη Μαρκόπουλου, όταν αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στα Εξάρχεια, επεσήμανε πως «αν τρέξει λίγο αιματάκι μπαχαλάκια αμέσως τα μέσα ενημέρωσης λένε “πω πω το παιδί”,  μπλοκάροντας την αστυνομία από το να πράξει το έργο της."

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η τοποθέτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρη Μαρκόπουλου σε πρωινή εκπομπή την Τρίτη, όταν αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στα Εξάρχεια, επεσήμανε πως «αν τρέξει λίγο αιματάκι μπαχαλάκια αμέσως τα μέσα ενημέρωσης λένε “πω πω το παιδί”».

«Υπάρχει εκχώρηση της κρατικής βίας με συνταγματικό τρόπο στην αστυνομία, κανένας δεν είπε ότι η αστυνομία είναι ανεξέλεγκτη, όχι όμως με την παρέμβαση του κάθε αστυνομικού πάμε και για ΕΔΕ. Γιατί τελικά έχουμε φοβίσει τον Έλληνα αστυνομικό» συνέχισε, με τους παρουσιαστές της εκπομπής να απαντούν κατηγορηματικά πως δεν πρέπει να χυθεί καθόλου αίμα από κανέναν.

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του βουλευτή της ΝΔ, η γραμματέας τη ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη ζήτησε από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να την καταδικάσει. Μάλιστα απέστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλή Κώστα Τασούλα.

«Η χθεσινή δήλωση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρη Μαρκόπουλου σε τηλεοπτική εκπομπή του ANT1 "δεν τρέχει και τίποτα εάν χυθεί και λίγο αίμα στα Εξάρχεια" είναι αποτέλεσμα της εμμονής της Νέας Δημοκρατίας για την εφαρμογή του δόγματος "Νόμος και Τάξη" και κλείνει το μάτι σε κλιμάκωση χρήσης βίας» σημειώνει η κ. Γεροβασίλη και τονίζει: «Περιμένουμε από τον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη να καταδικάσει τη δημόσια τοποθέτηση του Βουλευτή του. Επιπλέον, έστειλα σήμερα προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Τασούλα επιστολή με την οποία τον καλώ να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να υπερασπίσει το κύρος του Κοινοβουλευτισμού».

https://youtu.be/7VPKe7W6bA0

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...