Μέση Ανατολή

Ισραήλ: Τα αραβικά κόμματα είναι "υπερ" μίας κυβέρνησης από τον Μπένι Γκαντζ

Η Κοινή Λίστα των Αραβικών Κομμάτων πρότεινε, στον Πρόεδρο του Ισραήλ, Ρέουβεν Ρίβλιν, τον σχηματισμό κυβέρνησης υπό τον Μπένι Γκαντζ.

Η Κοινή Λίστα των Αραβικών Κομμάτων στήριξε τον Μπένι Γκαντζ ως προς τη δημιουργία σχηματισμού κυβέρνησης από το Ισραήλ, κατά τη διάρκεια διαβουλεύσεων με τον Πρόεδρο της χώρας, Ρέουβεν Ρίβλιν.

 

«Προτείνουμε τον σχηματισμό κυβέρνησης από τον Μπένι Γκαντζ» ανέφερε ο Αϊμάν Οντέχ, ο ηγέτης της Αραβικής Συμμαχίας στο κοινοβούλιο, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικών διαβουλεύσεων με τον Πρόεδρο.

Ο Ρίβλιν θα αναζητήσει πρωθυπουργό κοινής αποδοχής από τα κόμματα μέσα στις επόμενες δύο ημέρες. Υπενθυμίζεται ότι η Κοινή Λίστα των Αραβικών Κομμάτων κατετάγη τρίτη στις πρόσφατες εθνικές εκλογές.

Μάλιστα, ο Αχμάν Τίμπι, επικεφαλής του Αραβικού Κινήματος για την Αλλαγή, έσπευσε να γράψει στον λογαριασμό του στο Twitter πως η εποχή του Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει φτάσει στο τέλος του. Συγκεκριμένα, σημείωσε με νόημα: «Σήμερα γράφεται ιστορία: Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να ανατρέψουμε τον Νετανιάχου».

Πάντως, ένα από τα κόμματα της Κοινής Λίστας των Αραβικών Κομμάτων, το Μπαλάντ, δεν συμμετείχε στις διαβουλεύσεις και έτσι δεν στήριξε την υποψηφιότητα του Γκαντζ.

Η συγκεκριμένη κίνηση από την Κοινή Λίστα των Αραβικών Κομμάτων ήταν έκπληξη ως προς το πολιτικό σκηνικό του Ισραήλ, καθώς δεν υποστήριξε υποψήφιο τα τελευταία 27 χρόνια. Ο Γκαντζ έχει 44 από τις 61 απαιτούμενες έδρες για την έναρξη συνομιλιών για τη δημιουργία κυβέρνησης συνασπισμού και οι Άραβες θα μπορούσαν να του προσφέρουν ακόμα 13. Ο Νετανιάχου έχει 55.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...