Κόσμος

Θα πλημμυρίσει ο ουρανός από αλεξίπτωτα – Το ΝΑΤΟ τιμά τους νεκρούς του

Με ένα βίντεο το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας, ενημερώνει πως σήμερα, οι ουρανοί του Ginkel Heath θα «πλημμυρίσουν» από αλεξίπτωτα δυνάμεων του ΝΑΤΟ.

Η άσκηση του ΝΑΤΟ θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή Ginkel Heath, εκεί όπου έλαβε χώρα, τον Σεπτέμβριο του 1944, η επιχείρηση «Market-Garden» – Η μεγαλύτερη αεραποβατική επιχείρηση όλων των εποχών.

Τον Σεπτέμβριο του 1944, οι συμμαχικές δυνάμεις επιχείρησαν ανεπιτυχώς να νικήσουν τη Γερμανία κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο Βρετανός στρατηγός Μπέρναρντ Μοντγκόμερι, χρησιμοποίησε αεροπορικές επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας για να μπει στην Γερμανία και στην αρχή η προσπάθεια στέφθηκε από επιτυχία καθώς κατέβαλε κάποιες γέφυρες. Στη συνέχεια ωστόσο, οι Βρετανοί υποτίμησαν την αντεπίθεση της Γερμανίας και στο τέλος αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν.

Κατά πόσο μια επιτυχημένη “Market-Garden” θα επέφερε το μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα, για το οποίο ήλπιζαν οι Σύμμαχοι, αυτό θα παρέμενε για πάντα μια υπόθεση. Είναι όμως βέβαιο ότι η Γερμανοί δεν έδειξαν σημεία πανικού ούτε τάση για άτακτη φυγή ή μαζική εγκατάλειψη των θέσεών τους. Οι αποδυναμωμένες από την άλλη πλευρά στρατιές των Συμμάχων, των οποίων οι άξονες ανεφοδιασμού είχαν επιμηκυνθεί τόσο πολύ, που κινδύνευσαν να σπάσουν, ήταν ανίκανες την ώρα της εκτέλεσης της αποστολής τους να κάνουν περισσότερα από αυτά, που ήδη είχαν κάνει.

Έτσι ή αλλιώς οι τρεις αεραποβατικές μεραρχίες που συμμετείχαν στην επίθεση είχαν πληρώσει με βαρύ τίμημα τη “Market-Garden”. Η Μεραρχία του Ουρκουάρτ μαζί με την πολωνική ταξιαρχία αλεξιπτωτιστών έχασαν γύρω στους 7.500 άντρες από τις 10.000 που συμμετείχαν στη μάχη. Η 82η του Γκάβιν είχε απώλειες 3.400 άντρες και η 101η του Tέιλορ 3.800. Αποδεκατισμένοι και εξαντλημένοι οι επίλεκτοι αυτοί σχηματισμοί μέχρι τον Νοέμβριο, είχαν επιστρέψει στις βάσεις τους για αποκατάσταση, αναπλήρωση και ανασυγκρότηση, ελπίζοντας σε μια νικηφόρα, όπως και πριν, μελλοντική πολεμική εμπλοκή.

https://twitter.com/DefenceHQ/status/1175016493517606913

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...