Ρωσία

Η Μόσχα «απλώνεται» στην Ελλάδα: Επίτιμο Προξενείο & στο Ναύπλιο από την Ρωσία - To Κρεμλίνο αιφνιδιάζει την Ουάσινγκτον


Οι Ρώσοι «απλώνονται» στην Ελλάδα και στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. Η Μόσχα βλέπει πως οι ΗΠΑ εδραιώνονται στη χώρα μας και κινείται με αστραπιαία ταχύτητα το τελευταίο διάστημα.

Μετά το άνοιγμα Προξενείου στην Αλεξανδρούπολη, σήμερα είχαμε άλλια μία έκπληξη στο Ναύπλιο.

Το επίτιμο προξενείο στο Ναύπλιο εγκαινίασε η Ρωσική Ομοσπονδία, Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019. Το κτίριο βρίσκεται στην πλατεία Συντάγματος πάνω από το εστιατόριο Ελλάς.

Στα εγκαίνια του Προξενείου παραβρέθηκαν ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα, Αντρέι Μάσλοβ, ο Επίτιμος Πρόξενος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο Ναύπλιο, Κωνσταντίνος Δέδες, ο Σεβ. Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος και πολλοί Ρώσοι αξιωματούχοι και ξένοι Διπλωμάτες.

Ο πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα, Αντρέι Μάσλοβ, είχε παραδώσει στον Κωνσταντίνο Δέδε το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας και το εκτελεστικό έγγραφο του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας από τις 11 Ιανουαρίου 2019.

Για τα εγκαινια του επίτιμου προξενείου τελέσθηκε αγιασμός από τον Σεβ. Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκτάριο.

Οι περιοχές αρμοδιότητάς του Επίτιμου Πρόξενου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο Ναύπλιο, θα είναι οι Νομοί Αρκαδίας, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αργολίδας και Κορινθίας της Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με το Προξενικό Καταστατικό της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ο Επίτιμος Πρόξενος είναι υπεύθυνος για την εξασφάλιση της προστασίας των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των Ρώσων πολιτών που διαμένουν προσωρινά ή μόνιμα στο έδαφος της προξενικής περιφέρειας.

Στην Ελλάδα λειτουργούν πέντε επίτιμα προξενεία της Ρωσίας: Κρήτη-Δωδεκάνησα, Κέρκυρα-Ιόνια Νησιά, Πάτρα, Λαμία και Ναύπλιο.

Η Μόσχα φαίνεται πως κρίνει απαραίτητο να αυξήσει τη δράση της στην Ελλάδα, σε μια προσπάθεια να περιορίσει τη δυτική επιρροή που αυξάνεται συνεχώς, χωρίς ανταλλάγματα φυσικά από ότι φαίνεται.

Για αυτό το λόγο η Μόσχα προχώρησε σε σημαντικές κινήσεις όπως την πρόταση στην Αθήνα για συμπαραγωγή Καλάσνικοφ και στην πρόταση για αναβάθμιση των ελληνικών S-300.

Πλέον η Ελλάδα γίνεται ένας κομβικός τόπος για τις μεγάλες δυνάμεις, το ζήτημα είναι όμως τι θα κερδίσουμε εμείς στο τέλος! 
https://twitter.com/RFEmbassyGr/status/1178636433285877760?ref_src=twsrc%5Etfw

proxenio2

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ