Εσωτερική Ασφάλεια

Η εσωτερική ασφάλεια στο έλεος των μεταναστών: Ανήλικοι Αφγανοί προσπάθησαν να βιάσουν νοσηλεύτρια στην Ορεστιάδα - Χάος στα hot spot

Στο έλεος των μεταναστών βρίσκονται οι εργαζόμενοι στα hot spot καθώς οι επιθέσεις, "εξεγέρσεις" και καταλήψεις αυξάνονται συνεχώς, σηματοδοτώντας την έναρξη μιας περιόδου εσωτερικής αποσταθεροποίησης που κατά βάση προέρχεται από την ξαφνική αύξηση των μεταναστευτικών ροών και της κλιμακούμενης επιθετικότητας των μεταναστών στους καταυλισμούς.

Απροστάτευτη βρέθηκε στα χέρια τριών ανήλικων μεταναστών που είχαν πρόθεση να την βιάσουν, μια νοσηλεύτρια στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης αλλοδαπών στην περιοχή Φυλάκιο της Ορεστιάδας! Ευτυχώς, η έγκαιρη παρέμβαση ενός συναδέλφου της την γλίτωσε από τα χειρότερα.

Οι τρεις ασυνόδευτοι Αφγανοί μετανάστες, ηλικίας 16 και 17 χρόνων είχαν επισκεφθεί το ιατρείο για να υποβληθούν σε εξετάσεις αλλά, όταν διαπίστωσαν ότι η νοσηλεύτρια ήταν μόνη, επιχείρησαν να κλειδώσουν την πόρτα με προφανή πρόθεση να της επιτεθούν και να την εξαναγκάσουν σε σεξουαλική επαφή!

Ωστόσο, η γυναίκα έβαλε τις φωνές καλώντας σε βοήθεια και επενέβη ένας υπάλληλος του hot spot, μαζί με ισχυρή αστυνομική δύναμη η οποία απομάκρυνε από το ιατρείο τους ανήλικους. Το περιστατικό προκάλεσε ιδιαίτερη ανησυχία σε όσους παρέχουν υπηρεσίες στο κέντρο υποδοχής, που είναι υποστελεχωμένο.

Ο κρατικός μηχανισμός οφείλει να προστατεύσει τους εργαζομένους στα hot spot και να περιορίσει τις "εκρήξεις" βίας αυξάνοντας σε σημαντικό βαθμό τα μέτρα ασφαλείας στις συγκεκριμένες περιοχές.

Η αύξηση της αστυνόμευσης, των περιπολιών ή ακόμα και της απλής παρουσίας ανθρώπων του νόμου μπορούν να λειτουργήσουν αποτρεπτικά και να περιοριστεί σε ένα σημαντικό βαθμό η αυξανόμενη επιθετικότητα.

Αυτά η κυβέρνηση πρέπει να τα λάβει υπόψιν τώρα, καθώς με την αύξηση των φιλοξενούμενων μεταναστών και την Τουρκία να απειλεί να ανοίξει τη "στρόφιγγα", στο άμεσο μέλλον θα είναι εξαιρετικά δύσκολος ο περιορισμός της εγκληματικότητας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...