Οπλικά συστήματα

Η Αselsan ανέπτυξε βομβιδοβόλο 40mm για την προστασία κρίσιμων εγκαταστάσεων έναντι mini-UAVs

Ένα σύστημα εκτόξευσης βομβίδων 40 mm ενσωματώθηκε στο σύστημα «İHTAR anti-UAV» που αναπτύχθηκε από την Aselsan. Στις δοκιμαστικές βολές που πραγματοποιήθηκαν, όλοι στόχοι UAV καταστράφηκαν επιτυχώς.

Οι δοκιμές διεξήχθησαν στο Konya Karapınar υπό την εποπτεία της Προεδρίας της Αμυντικής Βιομηχανίας (SSB). Σύμφωνα με ανακοίνωση του στο Twitter, ο προεδρος της SSB Ismail Demir δήλωσε πως, "για την προστασία των κρίσιμων βάσεων και ζωνών από τις ενάεριες μη επανδρωμένες απειλές, παράγουμε νέες λύσεις με τα υπάρχοντα συστήματα μας, όπως αυτή που αναπτύχθηκε για το σύστημα ASELSAN İHTAR anti-UAV, η οποία ενσωματώνει έναν εκτοξευτή βομβίδων 40mm σε αυτή."

Σύμφωνα με την εταιρία ανάπτυξης της παραπάνω λύσης, ASELSAN, σκοπός της είναι να το κάνει επιχειρησιακό και διαθέσιμο προς πώληση, το συντομότερο δυνατό.

Το σύστημα εκτόξευσης βομβίδων αντι-UAV 40mm (όπως και το IHTAR ani-UAV) προορίζεται για την αποτελεσματική προστασία κρίσιμων εγκαταστάσεων από απειλές όπως miniUAVs και Drones που επιχειρούν πλησίον αυτής. Το σύστημα αποτελείται από τα εξής:

  • Έναν εκτοξευτή βομβίδων 40mm.
  • Το σύστημα SAW.
  • Την τηλεχειριζόμενη πλατφόρμα SARP.
  • Έξυπνα πυρομαχικά ΑΗΕΑD τύπου ATOM των 40mm, τα οποία εκρύγνυνται στον αέρα λίγο πριν το στόχο, καταστρέφοντάς τον με τα θραύσματα που παράγονται και τα σφαιρίδια που υπάρχουν στο εσωτερικό του.

Πηγή: amynagr.blogspot.com

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...