Κόσμος

Ηνωμένες Πολιτείες της αθεΐας και της ισοπέδωσης -Όλο και λιγότεροι άνθρωποι θεωρούν την πίστη, την οικογένεια και τα παιδιά ως καθοριστικές αξίες

Μια δημοσκόπηση της κοινής γνώμης διεξήχθη στις ΗΠΑ και από αυτήν αποδείχθηκε ότι όλο και λιγότεροι άνθρωποι θεωρούν την πίστη, την οικογένεια και τα παιδιά ως τις πιο σημαντικές αξίες και όλο και περισσότεροι γονείς δεν είναι σίγουροι για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά τους, αναφέρουν τα δημοσιεύματα της Sedmitsa στο Christian Post.

Συγκεριμένα η κοινωνική έρευνα διεξήχθη τον Αύγουστο του 2019 κατόπιν αιτήματος των NBC news και της Wall Street Journal του Κέντρου Κοινωνιολογικής Έρευνας του Χάρτ σε συνεργασία με τη Δημόσια Στρατηγική της Δημόσιας Έρευνας του Δημοκρατικού Κόμματος.

Τα στοιχεία της έρευνας έδειξαν ότι σήμερα λιγότερο από τους μισούς Αμερικανούς θεωρούν τη θρησκεία και τα παιδιά μεταξύ των πιο σημαντικών αξιών για αυτούς. Και παρά την επικρατούσα ικανοποίησή τους από την κατάσταση της οικονομίας και της προσωπικής ευημερίας της χώρας, οι περισσότεροι ερωτηθέντες ανησυχούν ότι η ζωή των παιδιών τους είναι απίθανο να είναι καλύτερη από τους γονείς τους.

Η ανάλυση των ερευνητικών δεδομένων έδειξε ότι οι απόψεις των Αμερικανών συχνά εξαρτώνται από την ύπαρξη μιας συγκεκριμένης γενιάς ή πολιτικού κόμματος, αλλά η «σκληρή δουλειά» ήταν και παραμένει η πιο σημαντική και αποκλειστική αξία. Έχει διαπιστωθεί ότι σήμερα 89% των ερωτηθέντων θεωρούν την «σκληρή δουλειά» μεταξύ των σημαντικότερων αξιών ζωής - σε σύγκριση με το 83% το 1998. Υπάρχουν πολλές περισσότερες αξίες των οποίων η σημασία έχει αυξηθεί στα μάτια των Αμερικανών κατά την περίοδο από το 1998 έως το 2019 . Συγκεκριμένα, η συμμετοχή στη δημόσια ζωή (αύξηση από 47% σε 62%) και τα χρήματα (αύξηση από 31% σε 41%). Η ανεκτικότητα ανήκει επίσης στις πιο σημαντικές αξίες, πλέον το 80% των ερωτηθέντων συμφωνεί

Εν τω μεταξύ, το μερίδιο της θρησκείας μεταξύ των σημαντικότερων αξιών της ζωής μειώθηκε κατά 62% το 1998 στο 48% σήμερα. Μόνο το 30% των ερωτηθέντων που ανήκουν στις ηλικιακές ομάδες της νέας χιλιετίας και της γενιάς Ζ (18 έως 38 ετών) θεωρούν ότι η θρησκεία ή η πίστη στο Θεό είναι «πολύ σημαντική» στη ζωή τους - σε σύγκριση με το 67% των ατόμων άνω των 55 ετών.

Οι περισσότεροι ερωτηθέντες ηλικίας κάτω των 38 ετών δεν συμπεριλαμβάνουν τα παιδιά στις σημαντικότερες ζωτικές αξίες - σε σύγκριση με το 54% των ερωτηθέντων άνω των 55 ετών για τους οποίους τα παιδιά είναι πολύ σημαντικά. Σε γενικές γραμμές, μόνο το 43% των Αμερικανών θεωρούν σήμερα τα παιδιά μεταξύ των σημαντικότερων αξιών - και αυτό είναι μια σοβαρή πτώση σε σύγκριση με το 59% πριν από δύο δεκαετίες. Το μερίδιο εκείνων που θεωρούν ότι ο πατριωτισμός είναι το σημαντικότερο μέρος της ζωής τους έχει επίσης μειωθεί από 70% το 1998 σε 61% σήμερα. Μόνο το 42% των νέων θεωρούν τον πατριωτισμό τη σημαντικότερη αξία της ζωής τους - σε σύγκριση με το 79% μεταξύ των ατόμων άνω των 55 ετών.

Περίπου το 70% των Αμερικανών που συμμετείχαν στην έρευνα παραδέχονται ότι ενοχλούνται από το "πολιτικό σύστημα της χώρας, το οποίο προφανώς λειτουργεί μόνο για τους ανθρώπους με χρήματα και εξουσία - όπως αυτοί που έχουν γεμίσει τη Wall Street και την Ουάσινγκτον, και εξυπηρετούν μόνο τους δικούς τους,  ένα στενό κύκλο, αντί να συμβάλλουν στην ευημερία και την ανάπτυξη των συμπολιτών τους. "

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...