Κόσμος

Συμφωνίες που «ζαλίζουν» έκλεισαν ΗΠΑ-Τουρκία! - Τι υπέγραψαν Αλμπαϊράκ-Ρος


Τoυ Ανδρέα Μουντζουρούλια

Καλές οι υποσχέσεις των ΗΠΑ προς την Ελλάδα, αλλά πριν λίγο, οι συμφωνίες που έκλεισε ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Γουίλμπουρ Ρος με τον γαμπρό του Ερντογάν και υπουργό Οικονομικό Οικονομικών, ζαλίζουν!

Σύμφωνα με όσα έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ΗΠΑ-Τουρκία αποφάσισαν οι συναλλαγές μεταξύ των δύο χωρών να φθάσουν 100 δισ. δολ.!

Αυτές είναι οι σκληρές κυρώσεις των ΗΠΑ στην Τουρκία;

Την στιγμή που η Άγκυρα κλείνει στρατιωτικές συμφωνίες με την Ρωσία, οι ΗΠΑ τρέχουν πίσω από τον Ερντογάν!

Όλα αυτά την στιγμή που πριν λίγο, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν δήλωσε ότι η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ εξετάζει την επιβολή κυρώσεων, σχετικά με την αγορά από την Τουρκία του ρωσικής κατασκευής πυραυλικού συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας S-400, αλλά δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις.

Δηλαδή με λίγα λόγια μας δουλεύουν, καθώς στην Τουρκία κλείνονται άλλες συμφωνίες!

«Το εξετάζουμε, δεν θα κάνω οποιαδήποτε σχόλια για οποιεσδήποτε συγκεκριμένες αποφάσεις, όμως το εξετάζουμε», δήλωσε ο Μνούτσιν στους δημοσιογράφους έξω από τον Λευκό Οίκο, όταν ερωτήθηκε αν το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβάλει τέτοιες κυρώσεις. Δεν διευκρίνισε ποιοι θα μπορούσαν να είναι ενδεχομένως οι στόχοι των κυρώσεων αυτών.
https://twitter.com/yeniakit/status/1171072166667915264?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/BeratAlbayrak/status/1171050631668404226?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/AydinlikGazete/status/1171045401803350016?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...