Κόσμος

Πολεμικό ξέσπασμα Ρ.Τ. Ερντογάν: "Σε πλήρη ετοιμότητα ο στρατός μας" - "Θα γεμίσουμε την Ευρώπη με μετανάστες"

Σε ακόμα μια δήλωση που δυναμιτίζει το κλίμα προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντoγάν, ανακοινώνοντας την πλήρη ετοιμότητα του τουρκικού στρατού και το ενδιαφέρον της Άγκυρας για αγορά νέου πλοίου γεωτρήσεων.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ. Ερντογάν στην ομιλία του προς τα στελέχη του κόμματος του ανέφερε πως:

«Στην ανατολική Μεσόγειο σήμερα αν έχουμε λόγο αυτό έγινε λόγω της αγοράς των πλοίων σεισμικών ερευνών αλλά και των πλοίων γεωτρήσεων. Στο παρελθόν νοικιάζαμε. Ενδέχεται να έρθει και τρίτο πλοίο γεωτρήσεων. Στην ανατολική Μεσόγειο δεν κοιτάμε ποιος τι λέει. Κοιτάμε το τι λέμε εμείς!

Αυτή τη στιγμή τα πλοία μας είναι στην περιοχή. Όλες οι φρεγάτες μας, οι κορβέτες μας είναι σε ετοιμότητα και τα αεροσκάφη μας είναι ετοιμότητα. Κανένας δεν μπορεί να μας στερήσει από τα δικαιώματα μας. Εδώ έχει δικαιώματα η «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρεια Κύπρου", κι εμείς ως εγγυήτρια χώρα. έχουμε δικαίωμα να μιλάμε».

Εκβιάζει με «όπλο» τους μετανάστες

Η Τουρκία μπορεί να αναγκαστεί να ανοίξει τον δρόμο προσφύγων και μεταναστών προς την Ευρώπη, εάν η Άγκυρα δεν λάβει αρκετή διεθνή υποστήριξη στη διαχείριση των Σύριων προσφύγων, προειδοποίησε σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Άγκυρα, ο Ερντογάν είπε επίσης ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να δημιουργήσει μία «ζώνη ασφαλείας» στη βορειοανατολική Συρία σε σύμπραξη με τις Ηνωμένες Πολιτείες προς το τέλος του Σεπτεμβρίου, αλλά είναι έτοιμη να ενεργήσει και μόνη της αν είναι αναγκαίο.

Από την ομιλία του δεν έλειψαν, δε, και τα μηνύματα προς τις ΗΠΑ με αφορμή τις κυρώσεις για το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα S-400 που απέκτησε η Άγκυρα. «Οι απειλές για κυρώσεις κατά της χώρας δεν μας τρομάζουν, δεν μας πάνε πίσω, το αντίθετο ενισχύουν την αποφασιστικότητά μας για τον τρόπο που κινούμαστε» ήταν η αποστροφή του κ. Ερντογάν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ