ΗΠΑ

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο Τραμπ «χτυπάει» την οικονομία του Ιράν - Οι πιο βαριές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί σε χώρα - Στο «τραπέζι» & ο πόλεμος


Αποφεύγει μέχρι στιγμής την πολεμική σύγκρουση ο Τραμπ, αλλά μέσω κυρώσεων χτυπάει την οικονομία του Ιράν.

Οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στην εθνική τράπεζα του Ιράν, ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε δημοσιογράφους έξω στον Λευκό Οίκο την Παρασκευή.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Τραμπ δεν ανέφερε περαιτέρω λεπτομέρειες όσον αφορά τις κυρώσεις κατά του Ιράν, αλλά υποστήριξε πως είναι οι πιο βαριές που έχουν επιβληθεί ποτέ σε μια χώρα.

Σε ερώτηση για τις στρατιωτικές επιλογές των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν, ο κ. Τραμπ τόνισε πως οι ΗΠΑ είναι πάντοτε σε ετοιμότητα.

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν, υπογράμμισε από την πλευρά του πως το τελευταίο μέτρο των ΗΠΑ είναι «πολύ βαρύ», λέγοντας πως η εθνική τράπεζα αποτελεί την τελευταία πηγή χρηματοδότησης της χώρας.

Tην ίδια στιγμή, ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, έστειλε τελεσίγραφο σε Ιράν και ΗΑΕ, λέγοντας πως το Ιράν θα καταστρέψει αυτές τις δύο χώρες σε περίπτωση πολέμου!

https://twitter.com/SputnikInt/status/1175063105132486656?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...