Μέση Ανατολή

Επίσημο αίτημα Παλαιστίνης σε Ρωσία: «Βοηθήστε μας, κινδυνεύουμε από το Ισραήλ» - Καταιγιστικές εξελίξεις

Καταιγιστικές εξελίξεις έχουμε στην περιοχή της Παλαιστίνης, στην οποία αναμένονται στρατιωτικές εξελίξεις από την πλευρά του Ισραήλ.

Πριν λίγο έγινε γνωστό ότι ο Παλαιστίνιος Πρέσβης Αμπντέλ Χαφίτς Νόφαλ υπέβαλε κατεπείγουσα αίτηση  προς το υπουργείο εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, με σκοπό "την πλήρη προστασία του εδάφους του Παλαιστινιακού κράτους από την παράνομη κατοχή του Ισραήλ και τις επιθετικές ενέργειες του εβραϊκού κράτους εναντίον του παλαιστινιακού λαού".

«Πιστεύουμε στην ικανότητα της Μόσχας να επηρεάζει την ισραηλινή πλευρά, έτσι ώστε να εγκαταλείψει αυτά τα επιθετικά σχέδια», ανέφερε η Παλαιστινιακή πλευρά.

Πρέπει να διευκρινιστεί ότι οι Παλαιστίνιοι έστειλαν αίτημα προς την Ρωσία για βοήθεια, αφού ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε ανοιχτά τα σχέδια για επίθεση και κατοχή της Παλαιστίνης, αγνοώντας εντελώς τα διεθνή δικαιώματα και τους κανόνες, τονίζουν ρωσικά ΜΜΕ.

Η ρωσική πλευρά δεν έχει δώσει καμία απάντηση, ωστόσο, οι ειδικοί πιστεύουν ότι η Ρωσία δεν θα μπορέσει να ασκήσει επαρκή επιρροή στο Ισραήλ.

«Σήμερα το Ισραήλ δεν ενδιαφέρεται για τις ανακοινώσεις της Ρωσίας και του ΟΗΕ σχετικά με τις παράνομες επιθέσεις στη Συρία και την κατοχή των υψωμάτων του Γκολάν και προφανώς η ρωσική πλευρά δεν θα μπορέσει να προστατεύσει την Παλαιστίνη», σημειώνουν ειδικοί, οι οποίοι καλό είναι όμως να αναμένουν λίγο ώστε να δράσει ο Πούτιν, ο οποίος στις περισσότερες  φορές αιφνιδιάζει τους πάντες .

«Ζεσταίνεται η ισραηλινή πολεμική μηχανή για Γάζα και Λίβανο» 

Υπενθυμίζουμε ότι ο Μ. Νετανιάχου δήλωσε ότι: «ο πόλεμος στη Γάζα θα μπορούσε να ξεσπάσει ανά πάσα στιγμή "πριν από τις εκλογές" στην χώρα».

Ο  Νετανιάχου δήλωσε την Παρασκευή το πρωί, επιστρέφοντας από μια σύντομη επίσκεψη στη Ρωσία, ότι ο πόλεμος με τις τρομοκρατικές ομάδες στη Λωρίδα της Γάζας θα μπορούσε να ξεσπάσει "ανά πάσα στιγμή".

Οι δηλώσεις του ήρθαν λίγες ώρες μετά τη συνάντησή του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, για την οποία ο Νετανιάχου δήλωσε: «μια επιχείρηση στη Γάζα θα μπορούσε να συμβεί ανά πάσα στιγμή, συμπεριλαμβανομένων των  τεσσάρων ημερών πριν από τις εκλογές. Η ημερομηνία των εκλογών δεν αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα [απόφασης για πολεμική εναντίωση]».

Με λίγα λόγια είμαστε μπροστά σε καταιγιστικές εξελίξεις, οι οποίες μπορούν να μεταβάλλουν  το σκηνικό στην περιοχή, προκαλώντας προβλήματα σε όσους κατοικούν εκεί.

Τονίζεται επίσης σύμφωνα με πρόσφατο άρθρο μας, ότι εδώ και πολλές ημέρες έχουμε σε πολεμική ετοιμότητα τις  ισραηλινές μονάδες στα Βόρεια και στο Γκολάν με επικεφαλής τις επίλεκτες Givati και Golani, ενώ έχουν μεταφερθεί  με αρματοφορείς αυτοκινούμενα πυροβόλα Μ-109 στα σύνορα με το Λίβανο.

Λόγω όλων αυτών δεδομένων, ο αρχηγός του ισραηλινού στρατού Αβίβ Κοχάβι ξαναέδωσε εντολή να ακυρωθούν όλες οι άδειες των στρατιωτών στην περιοχή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...