Ένοπλες Συρράξεις

Επίθεση του Ισραήλ στο Λίβανο - Βομβαρδίζονται θέσεις της Χεζμπολάχ


Ξεκίνησαν οι συγκρούσεις. Το ισραηλινό πυροβολικό βομβάρδισε πριν λίγο θέσεις της Χεζμπολάχ στα σύνορα στον νότιο Λίβανο, μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός «Al Manar» και αναμεταδίδει η ισραηλινή Haaretz.

Το ισραηλινό πυροβολικό χρησιμοποίησε κανόνια των 155 mm.

Άλλες αναφορές ισχυρίστηκαν ότι μη επανδρωμένα ιπτάμενα (ντρον) της Χεζμπολάχ έριξαν εύφλεκτα σε έναν ελαιώνα που είναι γνωστός ως «Φάρμα Μπάστρα», προκειμένου να ξεσπάσει πυρκαγιά.

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ προετοιμάζονται για την πιθανότητα πολέμου με τη Χεζμπολάχ, ακόμα και ενός χτυπήματος στον Λίβανο, όπως ανέφερε χθες πρώτο το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ.

Οι Ισραηλινοί στρατιώτες στο βόρειο Ισραήλ βρίσκονται σε μεγάλη ανησυχία αυτή την εβδομάδα λόγω φόβων για αντίποινα από τη Χεζμπολάχ, μετά από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές εναντίον στόχων που συνδέονται με το Ιράν στη Συρία και Ιράκ, αλλά και την επιχείρηση στην νότια πλευρά της Βηρυτού κατά αξιωματούχων της Χεζμπολάχ.

Η Βόρεια διοίκηση ακύρωσε όλες τις άδειες των στρατιωτών στις ταξιαρχίες στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ, λίγες μόνο ώρες αφότου ο στρατιωτικός διοικητής στο βορρά προειδοποίησε ότι το Ισραήλ προετοιμάζεται για «σκληρή» δράση σε όποιον επιβουλευθεί την κυριαρχία της χώρας.

Το «πάγωμα» των αδειών των Ισραηλινών στρατιωτών στο βορρά θα ισχύει επ’αόριστον, ανακοίνωσε το ισραηλινό γενικό επιτελείο .

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΑΣΡΑΛΑ

Ο επικεφαλής της οργάνωσης Χεζμπολάχ του Λιβάνου Χασάν Νασράλα δήλωσε σήμερα (1/9) ότι το κίνημα είναι «αποφασισμένο» να απαντήσει στην «επίθεση» με drone που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Βηρυτό, την ευθύνη για την οποία επιρρίπτει στο Ισραήλ.

Το Ισραήλ «πρέπει να πληρώσει το τίμημα» για την επίθεση αυτή και ότι όλες οι επιλογές είναι ανοικτές για την αντιμετώπιση των ισραηλινών drones που παραβιάζουν την κυριαρχία του Λιβάνου.

Το Ισραήλ δεν επιβεβαίωσε την επίθεση που πραγματοποιήθηκε στις 24 Αυγούστου κατά της σιιτικής συνοικίας της νότιας Βηρυτού που αποτελεί προπύργιο της Χεζμπολάχ και η οποία χαρακτηρίσθηκε «κήρυξη πολέμου» από τον πρόεδρο του Λιβάνου Μισέλ Αούν.

Ο Χασάν Νασράλα από την πλευρά του δήλωσε ότι ήταν «η πρώτη επιθετική ενέργεια» του Ισραήλ κατά του Λιβάνου από τον σύντομο πόλεμο του 2006, με 1.200 νεκρούς από την πλευρά του Λιβάνου και 160 από την ισραηλινή πλευρά.

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ απείλησε το Ισραήλ με αντίμετρα: «Λέω στον ισραηλινό στρατό στα σύνορα...να ετοιμαστείτε και να μας περιμένετε».

https://twitter.com/AlmanarBreaking/status/1168090098455461888?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/AlSuraEnglish/status/1168094204188221443?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ