Κόσμος

Ανοίγει «πόλεμο» ο Ερντογάν - Απειλεί να «πλημμυρίσει» Eλλάδα & Ευρώπη με 5,5 εκατ. μετανάστες!

Σε περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης προχωρά η Άγκυρα, αψηφώντας τα προειδοποιητικά μηνύματα των Βρυξελλών και επιλέγοντας μια πολιτική απομόνωσης.

Σε νέο του παραλήρημα, αυτή τη φορά από την τουρκική πόλη Μαλάτεια, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε και πάλι ότι θα αφήσει ελεύθερους του μετανάστες να κατακλύσουν την Ευρώπη.

Συγκεκριμένα μίλησε για 5,5 εκατομμύρια κόσμο που διαμένει στην Τουρκία.

Σε ομιλία του, το Σάββατο, στην επαρχία Εσκίσεχιρ ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε:

«Ξεκαθαρίσαμε στην Ευρώπη πως ή θα μοιραστούν το βάρος ή θα ανοίξουμε τις πύλες μας, διότι εμείς δαπανήσαμε 40 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Η Τουρκία πώς θα αντέξει στο βάρος των τεσσάρων εκατομμυρίων προσφύγων;

«Μη μας παρεξηγήσουν… Ή θα γίνει αυτό που λέμε, ή δεν υπάρχει άλλος τρόπος από το να ανοίξουμε τις πύλες μας, ας το σκεφτούν λίγο και εκείνοι».

«Εμείς ήδη 350.000 πρόσφυγες τους εγκαταστήσαμε στη ζώνη ασφαλείας, σχεδιάζουμε να εγκαταστήσουμε ένα εκατομμύριο πρόσφυγες στη ζώνη ασφαλείας» πρόσθεσε ο Ερντογάν για τη «ζώνη ασφαλείας» στη βορειοανατολική Συρία.

Πρόκειται για δηλώσεις που επιβεβαιώνουν όσα είχε αναφέρει το Πενταπόσταγμα πριν λίγες ημέρες.

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ

Κανείς δεν μπορεί να μας σταματήσει από τις δραστηριότητές μας στην Α. Μεσόγειο» ανέφερε ο τούρκος ΥΠΕΞ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων, Anadolu.

«Θα πρέπει να μάθετε να μοιράζεστε» συμπλήρωσε.

«Κανείς δεν μπορεί είτε είναι η Ελλάδα, είτε η ΕΕ να ανακατευτεί στις δραστηριότητές μας εδώ. Το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να μάθετε να μοιράζεστε», είπε πιο συγκεκριμένα ο Τσαβούσογλου.

Ο ίδιος πρόσθεσε μάλιστα, πως η τουρκική πλευρά έκανε προσφορά μια για «δίκαιη» όπως την αποκάλεσε μοιρασιά των κοιτασμάτων αλλά η ελληνοκυπριακή πλευρά την απέρριψε, ενώ αναφερόμενος στο κυπριακό είπε πως δεν έχει υπάρξει λύση με υπαιτιότητα της Λευκωσίας.

''ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ'' ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟ

«Προξενείο» στην κατεχόμενη Αμμόχωστο ανοίγει η Τουρκία, ανακοίνωσε το απόγευμα ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μιλώντας σε κατοίκους εκ Τουρκίας, έποικους, σε χωριά της κατεχόμενης Καρπασίας.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην κατεχόμενη Γιαλούσα όπου ο κ. Τσαβούσογλου, ο οποίος βρίσκεται από χτες στα κατεχόμενα για παράνομη επίσκεψη, δήλωσε ότι η Τουρκία θα ανοίξει το «προξενείο» στην κατεχόμενη Αμμόχωστο για να εξυπηρετεί τους πολίτες της που μένουν στην περιοχή της κατεχόμενης Καρπασίας.

«Πρόξενος» θα είναι ο Τούρκος διπλωμάτης Κασίμ Κανμπάν, όπως ανακοίνωσε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ