Ελληνοτουρκικά

Αεραποβατικές ασκήσεις των ΤΕΔ στο Αιγαίο - Πυραυλάκατος του ΠΝ "στριμώχνει" το Bilim 2 - Σε ετοιμότητα οι ελληνικές ΕΔ

Τουρκική προπαγάνδα ή όντως προετοιμάζονται γενικώς οι Τούρκοι στο Αιγαίο Πέλαγος;

Σύμφωνα με το τουρκικό επιτελείο έχουμε άσκηση κομάντος κάπου στο Αιγαίο (δεν αναφέρεται η τοποθεσία), από ομάδες αμφίβιας ασφαλείας, όπως τις ονομάζει το τουρκικό ΓΕΕΔ, οι οποίες διεξήγαγαν σενάρια πολεμικών επιχειρήσεων με την χρήση ελικοπτέρων «ειδικών αποστολών» επί μικρονήσου και θαλάσσιων στόχων.

Ουσιαστικά πρόκειται για άσκηση ετοιμότητας τουρκικής δύναμης επίλεκτων κομάντος, η οποία πιθανότατα να κληθεί να δράσει σε οποιαδήποτε πιθανή, ελληνοτουρκική κρίση στο Αιγαίο, επί στόχων τόσο στην ξηρά όσο και στην θάλασσα.

https://twitter.com/tcsavunma/status/1172779832712847360

Από την άλλη πλευρά οι Έλληνες κομάντος είναι πανέτοιμοι και αυτοί, αναμένονατς την διακλαδική άσκηση Παρμενίων-2019 , η οποία φέτος θα γίνει εξ ολοκλήρου σε νησί για πρώτη φορά μετά από πολλά- πολλά χρόνια.

Εκτιμήσεις πολλών Ελλήνων και ξένων αμυντικών αναλυτών αναφέρουν ότι η Τουρκία κινείται πιθανότατα προς μια νέα κρίση, ειδικά μετά την δέσμευση περιοχών για θαλάσσιες έρευνες (όπως τις ονομάζει) στην περιοχή του Καστελόριζου.

Για την ώρα το τουρκικό ερευνητικό πλοίο βρίσκεται σε διεθνή ύδατα αλλά σε περιοχή άνωθεν της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Στην ευρύτερη περιοχή βρίσκεται και πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού που παρακολουθεί τις κινήσεις του Bilim 2, το οποίο προς το παρόν δεν κάνει κάτι που να «προβληματίζει» τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις.

Συγκεκριμένα σε περιοχή ανοιχτά του Καστελόριζου βρίσκεται τις τελευταίες ώρες το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Bilim 2 σε υλοποίηση της Navtex που εξέδωσε η Τουρκία δεσμεύοντας τη μεγαλύτερη μέχρι στιγμής θαλάσσια περιοχή για έρευνες σεισμολογικού και υδατογραφικού χαρακτήρα.

Οι εντολές που έχει πάρει το πλήρωμα του Πολεμικού πλοίου είναι να μεταφέρει στο επιτελείο την εικόνα και τις κινήσεις που κάνει το τουρκικό ερευνητικό.

https://twitter.com/NTriantis/status/1172883171538604038?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1172883171538604038&ref_url=https%3A%2F%2Fhellasjournal.com%2F2019%2F09%2Felliniki-pyraylakatos-parakoloythei-stena-to-toyrkiko-ereynitiko-skafos-bilim-2%2F

Ειλικρινά δεν νομίζουμε στην παρούσα φάση να ενδιαφέρουν τους Τούρκους αξιωματούχους στην Άγκυρα, οι έρευνες σεισμολογικού και υδατογραφικού χαρακτήρα, αλλά η «οριοθέτηση» κατά κάποιο τρόπο της τουρκικής ΑΟΖ, και η αναζήτηση «κόκκινης γραμμής» της ελληνικής κυβέρνησης.

Στα σχέδια τους είναι η πρόκληση διεθνώς «θορύβου» για το ελληνικό αρχιπέλαγος, έχοντας από πριν ετοιμάσει με μια ψευδή νομιμοφάνεια, τις άνομες διεκδικήσεις τους, ενώ ο παμπόνηρος Τούρκος πρόεδρος συνομιλεί με τον Τραμπ για τους Patriot όλω τυχαίως.

Ο σουλτάνος κατανόησε βαθιά ότι παίζοντας αυτό το είδος παιχνιδιού με τον Τραμπ, θα μπορέσει να αποκομίσει άμεσα οφέλη στο Αιγαίο και την Κύπρο, διότι η κόντρα της Άγκυρας με την Ουάσιγκτον έχει ουσιαστικά ως διακύβευμα της οριοθέτηση ΑΟΖ από τους Τούρκους και την προσπάθεια τους για συνεκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στην περιοχή.

Ο μοναδικός αποτρεπτικός παράγοντας στις τουρκικές διεκδικήσεις είναι οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες αποτελούν τον θεματοφύλακα των ελληνικών συμφερόντων, και αυτές δεν προσπερνιούνται με τίποτα.

Ανάμεσα στον φωνακλά Ερντογάν και την τουρκική ΑΟΖ στο Αιγαίο και Α.Μεσόγειο, όπως αυτή αποτυπώθηκε από χάρτη που παρουσίασε ο Ακάρ πρόσφατα, μεσολαβεί το ένδοξο ελληνικό πολεμικό ναυτικό, που τόσες νίκες έχει κάνει κατά των Τούρκων εδώ και εκαντοντάδες χρόνια.         

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης