ΗΠΑ

Δραματικές εξελίξεις: Η Νάνσι Πελόζι ανακοινώνει διαδικασία παραπομπής του Τραμπ

Συγκλονιστικές οι εξελίξεις στις ΗΠΑ, με την Νάνσυ Πελόζι να ανακοινώνει πως ξεκινά επίσημη έρευνα με το ερώτημα της παραπομπής του Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με την Washington Post.

 

 

Η εφημερίδα επικαλείται στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος για αυτή την πληροφορία. Νωρίτερα την Τρίτη, η Πελόζι κατηγόρησε τον επικεφαλής της υπηρεσίας Πληροφοριών, Τζόζεφ Μαγκουάιρ ότι- με εντολή της κυβέρνησης Τραμπ- παραβιάζει τον νόμο, επειδή δεν παραδίδει στο Κογκρέσο την καταγγελία μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος.

Η καταγγελία, που υποβλήθηκε τον Αύγουστο, αφορούσε την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε στα τέλη Ιουλίου ο Τραμπ με τον Ουκρανό ομόλογό του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγορείται ότι πίεσε τον Ζελένσκι να ξεκινήσει έρευνα σε βάρος του Τζο Μπάιντεν. Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ διεκδικεί το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του 2020.

Εγκριση Τραμπ για δημοσιοποίηση της συνομιλίας
Στο μεταξύ, την Τρίτη ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι έδωσε το «πράσινο φως», προκειμένου να δημοσιοποιηθεί η τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Ζελένσκι.

«Βρίσκομαι αυτή τη στιγμή στα Ηνωμένα Έθνη όπου εκπροσωπώ τη χώρα μας, όμως ενέκρινα τη δημοσιοποίηση αύριο (Τετάρτη) του πλήρους απομαγνητοφωνημένου κειμένου της τηλεφωνικής συνομιλίας μου με τον Ουκρανό πρόεδρο», έγραψε στο Twitter ο Τραμπ, σύμφωνα με το ΑΠΕ. Συμπλήρωσε ότι έτσι θα αποδείξει ότι δεν άσκησε πιέσεις στον Ζελένσκι, ενώ κατηγόρησε ξανά τους Δημοκρατικούς ότι επιδίδονται σε κυνήγι μαγισσών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...