Εσωτερική Ασφάλεια

Διαστάσεις κρίσης: 50.000 μετανάστες ετοιμάζονται για «απόβαση» στην Ελλάδα - Σε εξέλιξη υβριδικός «πόλεμος»

Διαστάσεις κρίσης λαμβάνει το μεταναστευτικό πλέον. Ο Ερντογάν σχεδιάζει να μεταφέρει στη χώρα μας δεκάδες Σύρους, με σκοπό να δημιουργήσει κλίμα αποσταθεροποίησης.

Μην ξεχνάμε πως πολλοί εξ'αυτών είναι ισλαμιστές, καθώς πλέον μετά την προέλαση των δυνάμεων του Άσαντ, προσπαθούν να φύγουν από την Συρία, διότι μετά την τελική νίκη της Δαμασκού, θα ακολουθήσουν φυλακίσεις.

Μνήμες από τη μεγάλη προσφυγική κρίση του 2016 και τις εφιαλτικές εικόνες στη Μόρια, ξυπνούν οι αυξανόμενες προσφυγικές ροές τις τελευταίες εβδομάδες στα νησιά του Αιγαίου όπου ο αριθμός των προσφύγων που φιλοξενούνται έχει ήδη ξεπεράσει τους 25.000, αριθμό τετραπλάσιο από το ανώτατο όριο υποδοχής.

Τις τελευταίες ημέρες, η κατάσταση στη Λέσβο φτάνει εκ νέου στα όριά της: Εκατοντάδες μετανάστες και πρόσφυγες καταφτάνουν στις ακτές του νησιού καθώς, είναι φανερό πως οι Τούρκοι κάνουν τα «στραβά» μάτια και αφήνουν ανεξέλεγκτους τους διακινητές μεταναστών. «Οι Τούρκοι αν δεν πάρουν τα λεφτά τους, θα αφήσουν τους πρόσφυγες να έρθουν γιατί δεν θέλουν τους πρόσφυγες», επιβεβαιώνει ένας εξ αυτών μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

Όπως εξηγούν, η απόσταση από τα τουρκικά παράλια προς τη Λέσβο είναι δέκα λεπτά με το ταχύπλοο και τρεις με τέσσερις ώρες με απλές βάρκες.

Στη συνέχεια, ο ρεπόρτερ του Alpha επιβιβάζεται σε σκάφος του Λιμενικού Σώματος που επιχειρεί στην περιοχή. Οι πρόσφυγες καταγγέλλουν πως υπάρχει σχέδιο απομάκρυνσής τους από την Τουρκία. Στα παράλια της γειτονικής χώρας, περιμένουν όπως λένε 50.000 άτομα να περάσουν στη χώρα μας.

Οι άντρες του λιμενικού αποκαλύπτουν τις διαδρομές των τούρκων δουλεμπόρων. Οι Τούρκοι μάλιστα στέλνουν τους πρόσφυγες σε διαφορετικές παραλίες για να μην εντοπίζονται και τους εξοπλίζουν με πιο ισχυρά σκάφη, ανεβάζοντας την τιμή για ένα άτομο. Η τιμή ανέρχεται από 1.000 έως 1.500 ευρώ.

Δείτε το βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=198&v=Ik5kBl5ha3Q

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ