Κόσμος

Γιατί ο στρατός των ΗΠΑ αγοράζει ρωσικά Kalashnikov;

Ο στρατιωτικός προϋπολογισμός της Αμερικής προβλέπεται να αυξηθεί για πέμπτο συνεχές έτος. Ο Πρόεδρος Τράμπ ζητά σήμερα 700 δισεκατομμύρια δολάρια στο νομοσχέδιο για τις στρατιωτικές δαπάνες του 2020, έναν αριθμό ρεκόρ για τη χρηματοδότηση του κράτους εθνικής ασφάλειας.

Τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν για γρήγορες προσπάθειες εκσυγχρονισμού ενόψει ενός πιθανού πολέμου με τη Ρωσία και την Κίνα. Και με άλλες αφορμές , έχουμε αναφέρει αρκετές περιπτώσεις όπου ο αμερικανικός στρατός έχει αγοράσει "ψεύτικα" όπλα αλλά και το αντίστροφο με τους Ρώσους να αγοράζουν αμερικανικά τυφέκια.

Η τελευταία προετοιμασία πολέμου προέρχεται από τον αμερικανικό στρατό, όπου θέλουν να αγοράσουν πέντε μοντέλα του τουφεκίου επίθεσης Kalashnikov που θεωρούνται "πλαστά όπλα", που χρησιμοποιούνται κυρίως σε ασκήσεις πολεμικής εκπαίδευσης.

Η αίτηση για τα όπλα επιβεβαιώθηκε για πρώτη φορά από το ρωσικό δίκτυο RT και επίσης αναφέρθηκε από το Fort Russ News. Το έγγραφο δηλώνει ότι η αίτηση υποβλήθηκε στο πλαίσιο της προμήθειας εξοπλισμού κατάρτισης.

"Πέντε σειρές προσομοιώσεων των όπλων AK-47 με μικρούς κυλίνδρους οξυγόνου και προπανίου για την προσομοίωση μικρών όπλων", ανέφερε το έγγραφο.

Ενώ οι αμερικανικές αμυντικές επιχειρήσεις δεν παράγουν γενικά χειροποίητα ρωσικά όπλα - το έγγραφο ανέφερε ότι ο στρατός θα πρέπει πιθανότατα να αναθεωρήσει τη διεθνή αγορά για προμήθεια.

Η πρόθεση του Στρατού να χρησιμοποιήσει "ψεύτικα" ρωσικά όπλα θα είναι πιθανότατα για ασκήσεις κατάρτισης πεδίου για εξοικείωση των αμερικανικών στρατευμάτων με εχθρικούς Ρώσους στρατιώτες.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...