Εσωτερική Ασφάλεια

Αναβρασμός στον Καραβόμυλο - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πολιτών για το μεταναστευτικό: "Θα μας τινάξουν στον αέρα, θα χυθεί αίμα"

Αναβρασμός επικρατεί στον Καραβόμυλο όπου πρόκειται να μεταφερθεί αριθμός μεταναστών, παρά τις σφοδρές αντιδράσεις των πολιτών και της αυτοδιοίκησης. Όπως καταγγέλουν οι κάτοικοι, η απόφαση να μεταφερθούν μετανάστες στο σημείο αποτελεί απειλή για την εσωτερική ασφάλεια καθώς εκεί βρίσκονται αγωγοί καυσίμων.

Καζάνι που βράζει η περιοχή του Καραβόμυλου μετά την απόφαση να μεταφερθούν πρόσφυγες στο κλειστό στρατόπεδο Γεώργιος Παπαποστόλου. Να σημειωθεί ότι το στρατόπεδο βρίσκεται μέσα στο χωριό. Η περίφραξη του «ακουμπά» σε σπίτια, ενώ εντός του χώρου αλλά και στην πλαγιά πάνω από αυτόν, υπάρχουν αγωγοί καυσίμων.

«Ποιος σκέφτηκε να φτιάξει Hot Spot, πάνω σε μία ωρολογιακή βόμβα, που αν σκάσει θα γίνει παρανάλωμα όλη η περιοχή. Θα μας τινάξουν στον αέρα όλους;» αναρωτιούνται οι κάτοικοι που με δηλώσεις τους αναφέρουν πως υπάρχουν ακόμη υγρά καύσιμα σε βαρέλια αλλά και στους υπόγειους αγωγούς που διασχίζουν το χωριό.

«Θα χυθεί αίμα» δηλώνουν χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για «πισώπλατο μαχαίρωμα» εκ μέρους της κεντρικής εξουσίας που αποφάσισε εν αγνοία της τοπικής κοινωνίας. Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν έναν λόγο ακόμη να ανησυχούν αφού όπως διευκρινίζει και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας για τον Καραβόμυλο και τα γύρω χωριά η αστυνόμευση είναι σχεδόν ανύπαρκτη.

«Τι να σου κάνει ένα περιπολικό, που να πρωτοπάει;» αναρωτιέται ο κ. Χαρμαντζής. «Δεν θα είχαμε αντίρρηση να έρθουν πρόσφυγες πολέμου και να μοιραστούν στις κοινότητες, να μείνουν σε σπίτια σαν οικογένειες και να ζήσουν ανθρώπινα. Θα σταθούμε όμως με κάθε τρόπο απέναντι στην μεταφορά προσφύγων στο στρατόπεδο, λόγω της επικινδυνότητας των αγωγών καυσίμων, λόγω της έλλειψης αστυνόμευσης της περιοχής και λόγω της υποβάθμισης που θα ακολουθήσει σε μια παραλιακή περιοχή που προσπαθεί να επιβιώσει της κρίσης» δηλώνει ο πρόεδρος των επαγγελματιών τουριστικών επαγγελμάτων της περιοχής. «Έχουμε προτείνει και καλύτερες λύσεις, όμως δεν έγιναν δεκτές.

Η απόφαση του ΔΟΜ μας βρίσκει απέναντι και θα συνεχίσουμε τις αντιδράσεις. Εχουμε ήδη καταγράψει όλες μας τις ενστάσεις και έχουμε ενημερώσει τους αρμόδιους για την ακαταλληλότητα του χώρου να φιλοξενήσει πρόσφυγες» δήλωσε η δήμαρχος Στυλίδας Βιργινία Στεργίου. «Υπάρχουν λόγω της πολιτικής της Τουρκίας αυξημένες ροές που αυξάνουν ολοένα τον αριθμό των προσφύγων που φτάνει στη χώρα μας.

Όμως θα πρέπει να βρούμε τις πιο σωστές λύσεις ώστε η φιλοξενία των προσφύγων να μην δημιουργεί προβλήματα στην τοπική κοινωνία» τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κοτρωνιάς, που ήταν και ο μοναδικός εκπρόσωπος του κοινοβουλίου που βρέθηκε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας. «Δεν είναι ο ρατσισμός που μας ξεσηκώνει. Είναι λόγοι ασφάλειας μιας ολόκληρης τοπικής κοινωνίας που δυναμιτίζεται από τη δημιουργία hot spot στο χωριό» δηλώνουν μεταξύ άλλων οι κάτοικοι της περιοχής.

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανό και μετά την επικοινωνία του με το αρμόδιο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, άμεσα θα ξεκινήσουν οι εργασίες διαμόρφωσης στο στρατόπεδο «Γεώργιου Παπαποστόλου», που βρίσκεται δίπλα στα σπίτια, για να δημιουργηθεί ένα κέντρο προσωρινής φιλοξενίας, ώστε μέσα στον Σεπτέμβριο να φτάσουν στην Ανατολική Φθιώτιδα, οι πρόσφυγες.

Δείτε εικόνες και βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=WvszBY2aG1I

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...