Βαλκάνια

Αλβανία: Ο Ράμα ακύρωσε το ταξίδι στη Νέα Υόρκη λόγω του ισχυρού σεισμού

Ο Έντι Ράμα, επιστρέφει στην Αλβανία και ακυρώνει το ταξίδι του στην Νέα Υόρκη.

Ο Εγκέλαδος χτύπησε σήμερα την βορειοδυτική Αλβανία. Ταρακούνησε το Δυρράχιο, τα Τίρανα και πολλές πόλεις της χώρας. Ο πρωθυπουργός της χώρας ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες ακύρωσε το ταξίδι  στη Νέα Υόρκη στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

 

 

Επίσημες πηγές αναφέρουν ότι ο Έντι Ράμα βρισκόταν το απόγευμα στη Φρανκφούρτη και αναμένεται να επιστρέψει τις επόμενες ώρες.

 

Ο κύριος σεισμός ήταν  ο ισχυρότατος  των τελευταίων 20 – 30 χρόνων και έχει προκαλέσει τραυματισμούς σε τουλάχιστον 68 άτομα και πολλές υλικές ζημιές, όπως αναφέρει το αλβανικό πρακτορείο ειδήσεων.

 

 

Στο θέμα, το σερβικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, Tanjug, σημειώνει ότι  ο σεισμός ήταν 5,6 της κλίμακας Ρίχτερ και καταγράφηκε 13 χιλιόμετρα βόρεια του Δυρραχίου  λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι.

 

Το επίκεντρο ήταν 30 χιλιόμετρα από την αλβανική πρωτεύουσα και ακολούθησαν μετασεισμοί πάνω από 4 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώνουν άλλα δημοσιεύματα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...