Καιρός

Αιγαίο: Ισχυροί άνεμοι για πάνω από τις μισές ημέρες του καλοκαιριού!

Σύμφωνα με μετρήσεις που πραγματοποιήθηκαν από την 1η Ιουλίου έως τις 31 Αυγούστου, οι ριπές του ανέμου ξεπέρασαν το όριο των 50 χμ/ώρα 36 ημέρες! Οι 12 ημέρες ήταν τον Ιούλιο και 24 ημέρες τον Αύγουστο.

Ισχυρό μελτέμι επικράτησε στο Αιγαίο πάνω από τις μισές ημέρες του φετινού καλοκαιριού, όπως καταδεικνύουν τα στοιχεία του «meteo.gr» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Πιο συγκεκριμένα, από την 1η Ιουλίου έως τις 31 Αυγούστου, οι ριπές του ανέμουξεπέρασαν το όριο των 50 χιλιομέτρων/ώρα σε συνολικά 36 ημέρες.

Μάλιστα, τον Ιούλιο, ο συγκεκριμένος αριθμός διαμορφώθηκε σε μόλις 12 ημέρες, ενώ τον Αύγουστο, το ισχυρό μελτέμι ήταν «παρών» κατά τις 24 από τις συνολικά 31 ημέρες του μήνα.

Πάντως, ο Αύγουστος των τελευταίων τεσσάρων ετών, είχε σημαντικά αυξημένο αριθμό ημερών με ενισχυμένους ανέμους (σ.σ. 24-25).

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μετρήσεις αφορούν τον μετεωρολογικό σταθμό της Τήνου, ενώ στην περιοχή τοποθετήθηκε φέτος και δεύτερος σταθμός, στην περιοχή Πόρτο, προκειμένου να καταμετρώνται οι ριπές του ανέμου στο στενό Τήνου – Μυκόνου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...