Εκκλησία

Έκλεισε ο φάκελος για τον Μητροπολίτη Μόρφου - Δεν υπάρχει ποινικό αδίκημα

Σε δηλώσεις του ο μητροπολίτης Μόρφου είχε αναφέρει ότι η ομοφυλοφιλία είναι πρόβλημα που μεταφέρουν οι γονείς στο παιδί, κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης.

Απαλλάχθηκε από την κυπριακή δικαιοσύνη ο μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για ρητορική μίσους έπειτα από σχόλιά του για τους ομοφυλόφιλους.

Εξετάζοντας τον φάκελο της υπόθεσης, ο γενικός εισαγγελέας διαπίστωσε ότι δεν φαίνεται να στοιχειοθετείται η διάπραξη ποινικού αδικήματος.

Σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα και όπως αναφέρει το politis.com.cy, μεμονωμένες αναφορές του μητροπολίτη είναι άξιες κριτικής και ενδεχομένως διαφωνίας, ωστόσο οι συνολικές δηλώσεις και εξηγήσεις του δεν ισοδυναμούν με προσπάθεια υποκίνησης βίας.

Την περασμένη εβδομάδα, ο φάκελος του μητροπολίτη εστάλη στη νομική υπηρεσία από την αστυνομία της Κύπρου, σύμφωνα με την οποία δεν εντοπίστηκε διάπραξη ποινικού αδικήματος.

Η διεξαγωγή έρευνας είχε ζητηθεί από τον γενικό εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη στις αρχές Αυγούστου.

Είχε προηγηθεί καταγγελία του σύμβουλου του Προέδρου της Δημοκρατίας για Πολυπολιτισμικότητα, Αποδοχή και Σεβασμό στη Διαφορετικότητα, Κώστα Γαβριηλίδη.

Τι είχε πει ο μητροπολίτης Μόρφου

Σε δηλώσεις του ο μητροπολίτης Μόρφου είχε αναφέρει ότι η ομοφυλοφιλία είναι πρόβλημα που μεταφέρουν οι γονείς στο παιδί, κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι ένας μοναχός αντιλήφθηκε έναν ομοφυλόφιλο από τη μυρωδιά.

Ο μητροπολίτης είχε αναφερθεί και στην υπόθεση του serial killer της Κύπρου, συνδέοντάς τη με το ποσοστό εκτρώσεων στη Μεγαλόνησο. «Μια χώρα που έχει τόσες εκτρώσεις και δολοφονούμε τα παιδιά μας, είναι δυνατόν να μην γεννήσει ένα τέτοιο δολοφόνο;» αναρωτήθηκε ρητορικά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...