Κόσμος

Οι Αιγύπτιοι «κάρφωσαν» τους Τούρκους - Κατασκευάζουν τεράστια βάση στην Μισράτα της Λιβύης - Επικίνδυνη εξέλιξη για την Ελλάδα

Πρώτοι απ’ όλους είχαμε αναφέρει, κρούοντας παράλληλα τον κώδωνα του κινδύνου για την χώρα μας, ότι  το αεροδρόμιο της Μισράτα χρησιμοποιείται de facto από την Τουρκία ως αεροπορική βάση και χώρος για την υποστήριξη όπλων και πυρομαχικών των τζιχαντιστών κατά του στρατηγού Χαφτάρ. 

https://twitter.com/mahmouedgamal44/status/1173020268299804674

Πριν λίγες ώρες, νέα δορυφορική εικόνα μέσω των αιγυπτιακών μυστικών υπηρεσιών, αποκαλύπτει  την επέκταση των εγκαταστάσεων και φυσικά της τουρκικής στρατιωτικής παρουσίας στην πρώην αεροπορική βάση της πάλαι ποτέ λιβυκής ακαδημίας της πολεμικής αεροπορίας στην Μισράτα.

Οι Τούρκοι φέρονται να κατασκεύασαν τέσσερα shelter (υπόστεγα) για επανδρωμένα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, εγκαταστάσεις στρατωνισμού, ενώ μετέφεραν συστήματα ηλεκτρονικού επι οχημάτων (πιθανόν KORAL Electronic Warfare System),  στρατιωτικά οχήματα πάσης φύσεως, ενώ διαθέτουν κέντρο εφοδιασμού, νέο τέρμιναλ, κέντρο υπολογιστών, καθώς εξοπλίζουν και θωρακίσουν συνεχώς την εν λόγω βάση.

Μιλάμε δηλαδή για μια κανονική αεροπορική βάση η οποία διαθέτει σχεδόν τα πάντα και η οποία βρίσκεται κάτω από την Κρήτη, εκεί όπου οι οι Τούρκοι έχουν μεγάλη εμβέλεια για την υλοποίηση πολεμικών επιχειρήσεων πάσης φύσεως. Το γεγονός σίγουρα έχει προβληματίσει το ελληνικό πεντάγωνο και αναμένεται να ληφθούν μέτρα, το ύψος των οποίων αφορούν αποκλειστικά την στρατιωτική ηγεσία μας.

Ο κίνδυνος για την χώρα μας από αυτήν την πλευρά της Μεσογείου είναι υπαρκτός και ονομάζεται τουρκική παρουσία στην Λιβύη, αποτελώντας σαφώς μέρος του τουρκικού σχεδίου «Γαλάζια Πατρίδα», με την οποία οι Τούρκοι προσπαθούν να αναβιώσουν την Οθωμανική αυτοκρατορία τους.

Οι δραστηριότητες των Τούρκων δεν περιορίζονται μόνο στη βάση της Μισράτα, αλλά διευθύνουν σχεδόν όλες τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της κυβέρνησης της Τρίπολης, κάτι που προκαλεί τις έντονες αντιδράσεις των χωρών που στηρίζουν τον Χαφτάρ.

Μάλιστα, είχαμε παρουσιάσει μέσω των κοινωνικών δικτύων, τα διαβατήρια ανωτάτων αξιωματικών των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και των υπηρεσιών πληροφοριών που δρουν και συνεχίζουν να δρουν στη Λιβύη, αποδυκνύοντας ότι οι Τούρκοι ελέγχουν ουσιαστικά τις δυνάμεις του GNA.

Εξελίξεις επι του πεδίου της μάχης στην Λιβύη

Η αεροπορική δύναμη του Χαφτάρ σήμερα Δευτέρα κτύπησε ανελέητα την πόλη της Σύρτης προκαλώντας πολλές καταστροφές στις δυνάμεις της κυβέρνησης της Τρίπολης.

Επίσης είχαμε ανακοίνωση του LNA (Χαφτάρ) με την οποία αναφέρεται ότι οι δυνάμεις του πραγματοποίησαν σημαντικές προόδους την Κυριακή σε διάφορες μάχες στην Τρίπολη.

Το τμήμα μέσων μαζικής ενημέρωσης LNA ανακοίνωσε ότι όλες οι μονάδες του προελαύνουν, υλοποιώντας επίθεση στις θέσεις των τζιχαντιστών. Επιβεβαίωσε δε, ότι ορισμένα όπλα και οχήματα καταστράφηκαν ή κατασχέθηκαν, ενώ αρκετοί τζιχαντιστές συνελήφθησαν.

Οι δυνάμεις του Sarraj από την άλλη πλευρά, ανακοίνωσαν ότι οι μονάδες τους  αναχαίτισαν την επίθεση του LNA στην περιοχή  al-Ramla στη νότια Τρίπολη.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις κατηγόρησαν επίσης τον στρατό του Χαφτάρ για την μαζική εκτόξευση πυραύλων grad κατά του Mitiga International Airport, με αποτέλεσμα το αεροδρόμιο να κλείσει για δύο εβδομάδες.

Ο πόλεμος στην χώρα αυτή έχει πολύ μέλλον ακόμη και οι Τούρκοι προσπαθούν πάση θυσία να ελέγξουν μέρος της λιβυκής επικράτειας για να επιβάλουν τα νέο-οθωμανικά σχέδια τους. 

Eίναι καιρός πλέον να δράσει το ΝΑΤΟ,  σε συνεργασία με χώρες όπως η Αίγυπτος, η Ρωσία και η Ελλάδα, για να επέλθει μια σχετική ειρήνη στην πολύπαθη χώρα, αλλιώς το πρόβλημα θα διογκώνεται συνεχώς.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης