Εσωτερική Ασφάλεια

Μεταναστευτικό ώρα μηδέν: Ασφυκτιούν τα ελληνικά νησιά - Περισσότερες από 400 αφίξεις μέσα σε μια μέρα!

Τεράστιος ο αριθμός μεταναστών που εντοπίζονται στα νησιά του Αιγαίου με τον αριθμό να φτάνει τους 465 μέσα σε ένα 24ωρο.

Δίχως τέλος συνεχίζονται οι μεταναστευτικές ροές στο Αιγαίο, καθώς μόνο σε μια ημέρα, 465 μετανάστες περισυλλέχθηκαν από στελέχη του λιμενικού σώματος στη θάλασσα ή εντοπίστηκαν σε παραλίες των νησιών, καθώς ο Ερντογάν κάνει τις απειλές του πράξη και ανοίγει τις «κάνουλες».

Συγκεκριμένα από τις 07:00 το πρωί της Τρίτης έως τις 07:00 το πρωί της Τετάρτης στελέχη του λιμενικού διέσωσαν σε 11 περιστατικά, 237 άτομα εκ των οποίων, 77 στη Σάμο, 55 στη Λέσβο, 35 στην Κω, 30 στο Φαρμακονήσι και 6 στην Σύμη.

Το ίδιο χρονικό διάστημα, ακόμη 228 άτομα, εντοπίστηκαν σε παραλίες των νησιών του Αιγαίου, έχοντας φτάσει από τα τουρκικά παράλια.

Συγκεκριμένα, 104 άτομα εντοπίστηκαν στη Λέσβο, 116 στη Χίο και 8 στην Κω. Παράλληλα εντοπίστηκε και συνελήφθη ένας παράνομος διακινητής.

Παραιτήθηκε ο διοικητής του Κέντρου Υποδοχής της Μόριας.

Την παραίτηση του από τη διεύθυνση του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας υπέβαλε σήμερα στην ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους, ο διοικητής Γιάννης Μπαλμπακάκης.

«Φεύγω με ψηλά το κεφάλι για το ότι έκανα αυτό που έπρεπε σε δύσκολες καταστάσεις. Δεν φεύγω ούτε σαν κλέφτης ούτε αποχωρώ ως διαμαρτυρόμενος πολιτικός. Φεύγω επειδή πρέπει να φύγω. Κουράστηκα...» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Μπαλμπακάκης.

Ο Ερντογάν ανεβάζει κάθε μέρα τον αριθμό των προσφύγων

Επιμένει κάθε μέρα όλο και σε πιο έντονο τόνο στις απειλές του στο προσφυγικό ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος εκτός από το γεγονός ότι έχει αυξήσει τις ροές προς τα ελληνικά νησιά, αλλά όπου σταθεί και όπου βρεθεί υπενθυμίζει ότι η χώρα του φιλοξενεί εκατομμύρια πρόσφυγες και μετανάστες.

Μάλιστα, τις τελευταίες ημέρες φροντίζει να «φουσκώσει» τον αριθμό των ατόμων που βρίσκονται στην Τουρκία, σε μια προσπάθεια να τρομοκρατήσει την Ελλάδα αλλά και τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ενώ μέχρι πρότινος ισχυριζόταν πως η Τουρκία μπορεί να στείλει έως και 5,5 εκατ. πρόσφυγες στην Ευρώπη  [«Αν σε αυτό τον αγώνα μας δεν μας δώσουν την απαραίτητη στήριξη, δεν θα μπορέσουμε να εμποδίσουμε τους 3.650.000 Σύρους πρόσφυγες και άλλα 2.000.000 προσφύγων που θα φτάσουν στα σύνορα μας από το Ιντλίμπ»], τώρα ανεβάζει ακόμη περισσότερο αυτό τον αριθμό.

«Σήμερα η Τουρκία φιλοξενεί 3,65 εκατ. πρόσφυγες και συνολικά 5 εκατ. άτομα που ήρθαν από διάφορα μέρη του κόσμου με διάφορες αφορμές. Μαζί με τους ανθρώπους που φροντίζουμε εντός Συρίας, ο αριθμός αυτός ξεπερνάει τα 9 εκατ. Με την αντιμετώπιση του προσφυγικού, εμείς εξασφαλίζουμε την ασφάλεια των χωρών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ», ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Όμως δεν είναι δυνατό να αντιμετωπίσουμε άλλο προσφυγικό κύμα».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ