Αρχείο

Κρούει τον "κώδωνα" του κινδύνου ο Σ. Λαβρόφ: "Τζιχαντιστές από την Λιβύη απειλούν τη ΝΑ Ευρώπη" - Γεμίζει Τούρκους η Τρίπολη

Πιο ξεκάθαρος δεν γινόταν να γίνει ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, μιλώντας για την μαζική παρουσία τζιχαντιστών στην Λιβύη, η οποία κατά τον ίδιο αποτελεί τεράστια απειλή, εκτός όλων των άλλων, και για τις χώρες της ΝΑ Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας που ανήκει σε αυτή την γεωγραφική περιοχή.  

Ο ίδιος δήλωσε ότι «η στρατιωτική επέμβαση του ΝΑΤΟ στη Λιβύη πριν από οκτώ χρόνια βύθισε τη χώρα σε χάος και οι τρομοκράτες στη Λιβύη προσπαθούν να πραγματοποιήσουν επέκταση στις γειτονικές χώρες», μιλώντας στο κρατικό ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων ITAR TASS.

Πρόκειται για τον υπουργό εξωτερικών της Ρωσίας, ο οποίος σαφώς και έχει σοβαρές πληροφορίες από την Λιβύη, στην οποία σημειωτέον πολεμούν εκατοντάδες Ρώσοι μισθοφόροι και πράκτορες της GRU, οι οποίοι ενημερώνουν σε πραγματικό χρόνο το Κρεμλίνο για ότι λαμβάνει χώρα εκεί.    

https://twitter.com/Ozkok_A/status/1177107069129887744

«Η στρατιωτική παρέμβαση του ΝΑΤΟ στη Λιβύη πριν από οκτώ χρόνια βύθισε τη χώρα σε χάος, υπονόμευσε το σύστημα διασφάλισης της ασφάλειας στη Βόρεια Αφρική, οδήγησε σε αυξανόμενα ποσοστά πωλήσεων όπλων και εγκλήματος σε ολόκληρη την ήπειρο», δήλωσε ο Λαβρόφ.

«Η Λιβύη έγινε ένα ασφαλές καταφύγιο για πολλούς τρομοκράτες τζιχαντιστές, οι αριθμοί των οποίων αυξάνονται μετά από νέες αφίξεις από το Ιράκ, τη Συρία και άλλες χώρες. Η ασφάλεια στις χώρες της Δυτικής και Κεντρικής Αφρικής απειλείται, καθώς και στις χώρες της Νότιας Ευρώπης», τόνισε ο Λαβρόφ.

Πριν μερικές ώρες ο εκπρόσωπος των δυνάμεων του στρατηγού Χαφτάρ επανέλαβε για πολλοστή φορά, για να το εμπεδώσει η διεθνή κοινότητα, ότι ακόμα πιο πολλοί Τούρκοι στρατιωτικοί, κάθε μορφής (τακτικός στρατός, μισθοφόροι), μετακινούνται στο έδαφος της Λιβύης.    

Μιλάμε για μια κατάσταση η οποία με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει στην δημιουργία μιας νέας «Συρίας» στα ΝΔ ελληνικά σύνορα που αποτελούν και σύνορα της ΕΕ, η οποία πλέον δεν θα ελέγχεται.

Σύμφωνα με προ ημερών άρθρο μας, αναφέραμε ότι, ρωσικές πηγές στα ΜΜΕ προειδοποιούν τις χώρες της ΕΕ να «ξυπνήσουν» τάχιστα, διότι ο Ερντογάν υλοποιεί ένα τρομερό σχέδιο με το οποίο μεταφέρει εδώ και συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εκατοντάδες τζιχαντιστές από την συριακή πόλη Ιντλίμπ, με πλοία στην Λιβύη με δρομολόγια κάτω από την Κρήτη.

Δεν διευκρινίζεται αν πολλοί από αυτούς παρουσιάζονται ως πρόσφυγες και μεταβαίνουν στην Λιβύη με άλλα μέσα, αλλά με τους Τούρκους, όλα τα σενάρια είναι πιθανά.  

«Τζιχαντιστές από την συριακή πόλη της Ιντλίμπ φτάνουν συνεχώς στη Λιβύη με πλοία κινούμενα στην Α.Μεσόγειο», δήλωσαν οι ανταποκριτές ρωσικού ομοσπονδιακού πρακτορείου ειδήσεων Algis Mikulskis και Vladimir Malyanov κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Οι Τούρκοι συμμετέχουν ενεργά στην Λιβύη εδώ και μήνες και αυτό πρέπει να προβληματίσει έντονα την ελληνική στρατιωτική ηγεσία, καθώς πληροφορίες φέρουν το λυβικό έδαφος να έχει γίνει και πεδίο βολής για τους «γείτονες».

Ο Ερντογάν «γεμίζει» με τζιχαντιστές την Λιβύη μαζί με Τούρκους στρατιωτικούς κάθε λογής για να υλοποιήσει τα σχέδιά του, τα οποία ακολουθεί κατά γράμμα.

https://twitter.com/LibyaReview/status/1177473536572542976

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...