Ένοπλες Συρράξεις

Προς γενικευμένη σύρραξη: Εσπευσμένη ανάπτυξη Su-57 στη Συρία - Ο SAA «σφίγγει την θηλιά» στους Τούρκους στην Ιντλίμπ

H εμφάνιση ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών 5ης γενιάς τύπου Su-57 στον ουρανό της Συρίας αποτελεί την απόλυτη έκπληξη, σύμφωνα με τον ρωσικό  τύπο, λαμβάνοντας υπόψιν ιδιαίτερα το γεγονός ότι αρχικά οι πληροφορίες προήλθαν από τους συνηθισμένους χρήστες των κοινωνικών δικτύων,  που κατέγραψαν την πτήση δύο υπερσύγχρονων ρωσικών πολεμικών αεροσκαφών. Ωστόσο, η ρωσική ιστοσελίδα  Zvezda αποκάλυψε όλες τις λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που παρέχονται από την γνωστή ρωσική ιστοσελίδα, η εμφάνιση ρωσικών μαχητών 5ης  γενιάς στη Συρία συνδέθηκε με την ανάγκη να υλοποιηθεί αρχικά μια επίδειξη αεροπορικής ισχύος προς  όλους τους ενδιαφερόμενους στην περιοχή, Ισραήλ, ΗΠΑ, Τουρκία.

"Επιπλέον, η επίδειξη είχε  σχεδιαστεί με σαφήνεια για να προσελκύσει την  προσοχή, μεταξύ άλλων και  πιθανών αγοραστών", αναφέρει η ιστοσελίδα  Zvezda.

Οι Ρώσοι εμπειρογνώμονες με τη σειρά τους όμως, πιστεύουν ότι αυτή η αεροπορική επίδειξη δεν είχε καμία σχέση με οποιουσδήποτε πιθανούς  δυνητικούς ξένους αγοραστές του ρωσικού μαχητικού Su-57 μέχρι στιγμής, διότι η Ρωσία δεν έχει συνάψει προς το παρόν ούτε μια  σύμβαση για την προμήθεια αυτών των αεροσκαφών.

Ποιος όμως ήταν ο λόγος των ρωσικών Su-57  στην Συρία;

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι έγινε δοκιμή συστημάτων και όπλων, δρώντας τα αεροσκάφη αυτά είτε με συνοδεία είτε μόνα τους, για να δοκιμαστούν σε κανονικό πολεμικό πεδίο μάχης, λαμβάνοντας παράλληλα όλες τις αναγκαίες προφυλάξεις (ενεργοποίηση  S-400 κτλπ.)  

ΠΡΟΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΑΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ

Εντωμεταξύ ο συριακός στρατός εισήλθε σήμερα στο κέντρο της πόλης Αλ Ταϊμάν, μετά από μια άγρια ​​μάχη με τους τζιχαντιστές περικυκλώνοντας και άλλο τους Τούρκους στρατιωτικούς στην Ιντλίμπ και κάνοντας σαφές ότι θέλει να τους διώξει ολοκληρωτικά από το συριακό έδαφος.

Η όλη επίθεση υλοποιήθηκε με την συνδρομή της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας, η οποία απελευθέρωσε ένα μαζικό κύμα αεροπορικών επιδρομών στις περιοχές που διεξήχθησαν οι μάχες κοντά στην πόλη Ιντλίμπ σήμερα Πέμπτη.

Ρωσικά και συριακά μαχητικά αεροσκάφη ξεκίνησαν αρκετές αεροπορικές επιδρομές στη νότια περιοχή του Ιντλίμπ χτυπώντας αρκετές τοποθεσίες μέσα στις πόλεις Ma'arat Al-Nu'man, Al-Tah, Maar Shamshmeh, Deir Sharqi και Jarjanaz .

Σύμφωνα με μια πηγή του στρατού, ενώ τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη επικεντρώθηκαν στο μέτωπο Ma'arat Al-Nu'man, η συριακή πολεμική Αεροπορία επικεντρώθηκε κυρίως σε επιθέσεις στο μέτωπο του Al-Ta'manah.

Οι συριακές  δυνάμεις με επικεφαλής την 25η ταξιαρχία ειδικών δυνάμεων, ξεκίνησαν την επίθεση τους στο Al-Ta'manah χθες το βράδυ, όταν τα στρατεύματά τους άρχισαν να κατακλύζουν την πόλη.

Λίγο μετά την έναρξη της επίθεσης, ο στρατός της Συρίας κατόρθωσε να σημειώσει τις πρώτες προόδους, καθώς τα στρατεύματά του κατέλαβαν την περιοχή Farms Ta'amanah και εισήλθαν στην πόλη Khuwayn Al-Kabir.

Την Πέμπτη το πρωί, ο Συριακός Στρατός άρχισε την επίθεσή του στην ίδια την πόλη, αντιμετωπίζοντας  μεγάλη αντίσταση από τους τζιχαντιστές  που προστάτευαν την σημαντική πόλη  Al-Ta'amanah.

Ωστόσο, η κύρια γραμμή άμυνας «έσπασε» για τους ισλαμιστές μαχητές, ανοίγοντας το δρόμο για τις δυνάμεις των συριακών  Τίγρεων να εισέλθουν στην πόλη σήμερα το απόγευμα περίπου στις 14:30 μμ ώρα Ελλάδος.

Με την κατοχή από τις συριακές δυνάμεις της πόλης  Al-Ta'manah και του Khuwayn, μπορεί  τελικά να εξασφαλιστεί ο άξονας Hama-Idlib και η ανατολική πλευρά της πόλης Khan Sheikhoun.

Η πόλη Χαν Σέικουν και η βόρεια Χάμα καταλήφθηκαν κατά τη διάρκεια μεγάλης κλίμακας επίθεσης του Συριακού Στρατού την περασμένη εβδομάδα, προκαλώντας φόβο και τρόμο στους Τούρκους που ευρίσκονται στην περιοχή ότι θα έρθει σύντομα και η δική τους σειρά .

Το «τουρκικό Βιετνάμ» λοιπόν  φέρεται να είναι το συριακό έδαφος ενώ ακόρεστη είναι η δίψα των Σύρων για διώξουν τους Τούρκους νέο-οθωμανούς που θέλουν να υφαρπάξουν την γη τους.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ