Κύπρος

"Ιπτάμενοι φονιάδες" από την Άγκυρα: Προς ενσωμάτωση των πυραύλων SOM-J σε UAV - Πρόκληση από την «Διμοιρία Θανάτου» & "ουρλιαχτά" Ερντογάν


Η Α.Μεσόγειος αποτελεί πλέον το κέντρο των εξελίξεων και οι Τούρκοι φροντίζουν να κάνουν την παράνομη παρουσία τους αισθητή καθημερινά και με κάθε δυνατό μέσο, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται τα επεκτατικά τους σχέδια με σκοπό την υφαρπαγή μεριδίου από τα τεράστια κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και την κυπριακή ΑΟΖ.

Ενώ το παραπάνω κλίμα εκτιμάται πως θα παραμείνει για καιρό και θα οδηγήσει σταδιακά σε κλιμάκωση, η Άγκυρα εξετάζει πως θα χρησιμοποιήσει τους πύραυλους των F-35 SOM-J, με την επικρατούσα άποψη να προωθεί την εφαρμογή τους σε μη επανδρωμένα αεροχήματα.

Μια τέτοια εξέλιξη δημιουργεί μια νέα απειλή στην περιοχή, καθώς το βεληνεκές και η ισχύς των SOM-J σε συνδυασμό με το μειωμένο κόστος και την ταχύτητα των UAV, δίνει στη "γείτονα" χώρα ένα στρατιωτικό πλεονέκτημα, το οποίο η ελληνική ηγεσία οφείλει να ανατρέψει άμεσα, με την αγορά ή κατασκευή αντίστοιχων συστημάτων.

Όπως είναι γνωστό, η Τουρκία ανήκε στην ομάδα των χωρών που συμμετείχε στην συμπαραγωγή των F-35. Ανάμεσα στα μέρη του αεροσκάφους που κατασκευάζονταν στην Τουρκία, ήταν και οι πύραυλοι αέρος-εδάφους SOM-J.

Τώρα - σύμφωνα με δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Μουσταφά Βαράνκ από την Αττάλεια - σκέφτεται ή να τους χρησιμοποιήσει στα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη ή και στα μη επανδρωμένα UAV.

Ο Βαράνκ διευκρίνισε ότι οι εγχώρια παραγόμενοι πύραυλοι για τα F-35 τύπου SOM-J μπορούν να ενσωματωθούν στα Akıncı UAVs που σχεδιάζει η τουρκική Baykar. Πρόσθεσε ότι ο τελικός στόχος είναι η κατασκευή μη επανδρωμένων αεροσκαφών, επισημαίνει το Sputnik.

«Πρόκειται για το μέλλον των UAVs. Πιστεύω ότι η Akinci θα έχει τεράστιο πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα στην αμυντική βιομηχανία μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Βαράνκ έσπευσε να διευκρινίσει πάντως πως εφόσον χώρες που βρίσκονται στο πρόγραμμα για τα F-35 επιθυμούν να αγοράσουν τον συγκεκριμένο τύπο πυραύλων «μπορούμε εύκολα να τους πουλήσουμε ακόμα και αν είμαστε εκτός προγράμματος».


Επίδειξη απο την τουρκική «Διμοιρία Θανάτου» στην ΑΟΖ

Επίδειξη στρατιωτικής δύναμης στην ΑΟΖ, με τη γείτονα να επιστρατεύει ακόμη και τους άνδρες της φημισμένης “διμοιρίας θανάτου” του τουρκικού Πολεμικού ναυτικού, πραγματοποιήθηκε μέσω του καναλιού TRT. 

Στη διαφύλαξη των εργασιών στην Ανατολική Μεσόγειο συμβάλουν και μέλη των ειδικών δυνάμεων της SAT, σύμφωνα με όσα αναφέρει το veteranos. Οι κομάντος πραγματοποιούν άσκηση με σενάριο την παρέμβαση σε μη εξουσιοδοτημένο πλοίο που δραστηριοποιείται στην περιοχή.

Μπροστά στον τηλεοπτικό φακό του TRT, πραγματοποιούν άσκηση με σενάριο την έφοδο σε σκάφος που χωρίς τη δική τους άδεια δραστηριοποιείται στη θαλάσσια περιοχή, όπου παρανόμως εδώ και τρεις μήνες πλέει το Fatih.

Όπως μεταδίδει το TRT, οι δραστηριότητες της Τουρκίας στην Κύπρο διεξάγονται υπό το άγρυπνο βλέμμα του τουρκικού στρατού. Στην επιχείρηση μετέχουν φρεγάτες και άλλα πολεμικά πλοία, υποβρύχια, στρατιωτικά αεροσκάφη και drone.

Ερντογάν: Θα προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας στην Α.Μεσόγειο

Η Τουρκία θα προστατεύει τα δικαιώματά της στη Μεσόγειο μέρα-νύχτα, δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του σήμερα Κυριακή στην Προύσα κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του νέου νοσοκομείου της πόλης καθώς και του καινούριου αυτοκινητόδρομου Κωνσταντινούπολης-Σμύρνης.

«Από τη Συρία μέχρι την ανατoλική Μεσόγειο και παντού, μέρα-νύχτα θα συνεχίζουμε τον αγώνα για την προάσπιση των δικαιωμάτων και του δικαίου της χώρας μας και του έθνους μας. Από τη μια πλευρά η Βουλή μας και από την άλλη εγώ ως πρόεδρος της χώρας, οι υπουργοί μας και όλοι οι κρατικοί θεσμοί θα συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα να κάνουμε ό,τι χρειάζεται μέχρι να φτάσουμε τους στόχους της Τουρκίας. Όταν αφήσουμε πίσω την επόμενη χρονιά, θα εισέλθουμε σε μία νέα περίοδο», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος υποσχόμενος μία νέα εποχή μετά το 2021.

Παράλληλα, ο Ταγίπ Ερντογάν υποσχέθηκε νέα στρατιωτική επιχείρηση ανατολικά του Ευφράτη στα βόρεια της Συρίας παρά τις αντιρρήσεις της διεθνούς κοινότητας και κυρίως των ΗΠΑ. Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι έχει ενημερώσει σχετικά και το Κρεμλίνο και την Ουάσιγκτον ότι η Άγκυρα δεν θα μείνει σιωπηλή απέναντι στις «παρενοχλήσεις» στα σύνορά της. «Εμείς δείχνουμε υπομονή μέχρι ένα σημείο. Η υπομονή αυτή έχει ένα όριο», τόνισε.

Δείτε βίντεο & εικόνες:

https://www.youtube.com/watch?v=9_fHd9t9-4s

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...