Κοινωνία

128 τόνους παράνομου καπνού κατάσχεσε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών - Χειροπέδες σε 10 άτομα (εικόνες)

Πάνω από 5,5 εκατομμύρια ευρώ οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι.

Συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (31/07) στις περιοχές της Ελευσίνας και Καλλιθέας Αττικής, του Κάστρου Βοιωτίας και της Αταλάντης Φθιώτιδας, με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.).

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν δέκα Έλληνες, μέλη της οργάνωσης, ενώ στο πλαίσιο των ερευνών σε τρεις αποθήκες βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν πάνω από 128 τόνοι κατεργασμένου, ακατέργαστου και αποσπασμάτων καπνού, καθώς επίσης και πλήρης μηχανολογικός εξοπλισμός κατάλληλος για την επεξεργασία καπνού και την τυποποίηση τσιγάρων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, υπολογίζεται ότι οι διαφυγόντες δασμοί, φόροι και λοιπές επιβαρύνσεις που στερήθηκε το Δημόσιο, από την καταμέτρηση μόνο του κατεργασμένου καπνού και των παρασκευασμένων τσιγάρων, ξεπερνούν τα 5.500.000 ευρώ. Ο ακριβής υπολογισμός των αναλογούντων δασμών, θα πραγματοποιηθεί από τις Τελωνειακές Αρχές.

Δείτε εικόνες:

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...